【ViuTV】羅嘉駿導演作品《940920》×《二月廿九》討論 (281) 萬一盪失路,記得呢個暗號

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
冇嘢可以畀派派掠奪
完全唔知做乜鳩想捧紅自己都唔係咁啦
真係問號
有冇琴日個live back up
刀演ig有得睇返
佢喜歡啦,尊重差異
各平台不停攻擊
西利
朱康又唔係演得唔好, 但劇本問題je
Ceci 就真係戲屎, 抵俾人屌
要去到DM 屌?認真?
網絡版阿月
https://youtu.be/peaw9LmqYuI
特登砌呢個thumbnail
大家食j x2
其實都好多人話理解到痴線
有班冇同理心/冇經歷過就盲屌
仲要人身攻擊人 係好撚肉酸
你覆呢段關Ryan Yeesa咩事
真係弱智
演員幕後都比人dm攻擊
因為你dm鬧人人地都做唔到啲咩 啲人咪敢亂咁嚟
難怪劉謙出咗個Po
而家佢哋唔知自己柒左咩?
佢哋想睇自己會睇,會反省架啦,佢哋已經睇負評睇到怕,個教訓仲唔夠?
平時都大把爛片,係咪個個都要DM
dm畀負評都算 千字文粗口都有
係囉係囉!
之前仲估229時空yeesa去咗940920時空

咁229時空yeesa會唔會昏迷不醒
Ryan成世等佢孤獨終老

但原來係兩個yeesa 對調
會長犧牲咗而呢個yessa根本唔識佢

兩邊世界Ryan Yeesa 都有好結果太好了
(會長嗰pair就一邊兩個都犧牲,一邊有得一齊)
有個位想討論番,第一集2013年的余家聰喺勵德樓天台被迷暈,跟住畫面跳到疑似作家聰,余家聰意識到嗰個唔係自己,聽到媽媽嗌佢、見到仲在生的媽媽,失聲攬住,最後醒番發現自己仍喺天台。

問題:呢個係咪兩個時空的互相流通?即係,作家聰本身真係探緊阿媽,但突然有另一個余家聰上咗佢身咁,情況猶如余家聰用清明夢機,見到自己同唔認識的yeesa喺後山搵時間囊?
如果呢個說法成立,咁兩個時空資訊互通的條件係乜?唔駛靠清明夢機,意識迷糊就得?但如果咁隨便,余家聰應試過唔只一次上咗作家聰身

掉番轉,2021年的作家聰自從聽到yeesa講940920,就發「夢」見到另一個余家聰經歷,但無法真實到好似上咗對方身(至少冇拍出嚟),兩個時空的資訊互通程度似乎係有分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞