【ViuTV】羅嘉駿導演作品《940920》×《二月廿九》討論 (281) 萬一盪失路,記得呢個暗號

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
幫你轉告佢呀 煒林係我老公
睇朱康story聽咗一陣
依家唔知要幾耐先瞓到
真爸?
yes
家人嘅支持好令人感動
唔好再提sqqq
柯煒林世一
229 咁出色推到全世界都好高期望,觀眾好高期望,連製作班底都好高期望,好有自信。可惜就係創作團隊嘅想法同觀眾並唔一致,穿越劇不乏佳作,唔同地方都拍到爛晒,觀眾自然會將個期望拉到好高,相對跌得好痛都好正常。

940獨立去看一套劇的確唔差,只可惜阿月的設計我相信放在任何一個作品都有機會出現炒車,而且也不乏其他爛作也會出現阿月白卡式的炒車。如果呢點唔去批評,即係等於叫觀眾放過你一馬,將標準降低。

另外,什麼情節或者不合理的事情也可以用命中注定去解釋,放在短篇作品確實很有張力,但實際來說上下兩季呢個係為期2年 20集的故事,20集搞完一大輪同你講咩都係整定嘅,現實就梗係知乜嘢都寫好晒,但係喺劇入邊咁樣講,觀眾就緊係好冇癮啦,破壞咗對前作嘅印象,亦破壞左所有想像。

片尾,Ryan 問Yeesa 真係可以撮合作家同楚凝?
故意比出一個開放式的思考更係可笑,你未同我講咗所有嘢都係整定囉,仲扮乜嘢。
唔識佢 sorry如果mon緊po 麻煩笑得細聲d
柯b新雜誌相露肉呀
實名上連登
我有昕昕就足夠
昕昕是智浩的
#62有70個正評
平時都唔覺有咁多人
Orange chicken 美式中餐
之前推post推到229 成日講起
正常啦 有開台又咁詳細
呢度係吳海昕fans club
我起碼推咗20%
睇晒未?
應該係
佢應該本來都有興趣搞

執到卡片個吓令佢覺得自己係被選中嘅人
所以無余家聰 得自己都開學會
大家可以轉戰@yeesathebigboss

吳海昕總要一個地方出膠post
第一代: IG@yeesa_cheung
第二代: MeWe Sofiee Ng
第三代: IG@yeesathebigboss
邊個叫你咁高買
等吓啦遲吓又會升返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞