【ViuTV】羅嘉駿導演作品《940920》×《二月廿九》討論 (281) 萬一盪失路,記得呢個暗號

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
Blackjack
呢兩年幾套
打天下、濁水—>燥狂
金都、不日成婚 —>仆街
加埋940920
驚佢被定型咗做反派角色
只有AB時空, 940920個時空一齊咗,229個時空kol Yeesa 唔識余家聰,即係Yeesa點都會同Ryan一齊,Yeesa同Ryan係命中注定的一對

兵佑黨大獲全勝
有一班無專心睇,有啲明明劇情已經有交代都要問,更何況係呢段
佢有啲角度個神髓都幾似Yeesa
跑跑下吹起左姐
佢自己睇完小說買粒石比自己
戲劇效果姐,犧牲左就犧牲左,而且楚凝已經用過清明夢機,未來個個時空一定唔係佢自己。
如果呢個作家食撚住枝煙出場,我又可唔可以話佢係會長。
最後嗰句笑咗
所以我見到方以文咁樣諗我都
想知係我miss咗啲嘢定點
專心睇睇到明明有成個神聖幾何,家聰可以一個人去單挑白卡,楚凝又一個人去單挑白卡。返到過去,Yeesa又覺得可以單挑白卡。
然後每個人都唔諗住帶武器,叫援兵。
劇情犯駁,細節無考慮,極多bug,又賴改劇本
我之前都講過呢個係最令人不解,冇人唔比轉風格,而係明知冇時間仲要轉風格,搞到寫又寫得差,根本係帶住成班人冒險。
而家觀眾又唔係一定要大突破,除非Viu 要佢咁做,咁冇嘢好講。
套野係咪參考你的名字
寧願佢唔做身分證呢part,拍出嚟仲唔合理
似係佢自己FF太多
一定係戲劇效果,因為唔合理
重點係刀導似係注重畫面同效果多過情節嘅人,唔係套戲點會有咁多分頭行事
根本佢勁嘅地方係構思如何拍攝出到嚟好睇,所以229,同940d 談情戲咪得咗囉,今次個故事複雜咪衰咗囉
同意,好多野想像出黎一回事,拍出黎係另一個效果

好似朱康吉楚凝咁,隔時帶定把刀係身, 又唔見佢吉yeesa
兩個唔同嘅平行世界係獨立嘅,即使個樣一樣,都唔會係相同嘅人
因為大家有嘅經歷同記憶都唔同
3個鐘咁長點追返晒
高達Seed Destiny OP4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞