【ViuTV】羅嘉駿導演作品《940920》×《二月廿九》討論 (281) 萬一盪失路,記得呢個暗號

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
去刀台打
搵人一齊玩真錢大富翁
好多白卡佬
佢地平時開工可能成日比客/老細屌
深夜打機先長
記得Follow like comment share dm

無咗pat陰 個樣變返吳海昕
有陰後生啲
到底咩人咁撚得閒走去dm導演同演員
睇完唔鐘意咪算
一係太上心唔屌唔得
一係自己太大壓力搵野發洩

懷疑有幾個日日上黎屌嘅應該都有份
刀演可唔可以開台導讀再睇左次十集
話阿月整身分證只係換左張相冇改資料其實都太合理
因為張身分證起碼改咗個名叫天朗
不過格硬要兜就點都兜到嘅
會長黨表示憤怒
不過睇到上個po 有人分析
時空:
A1 Ryan死
A2 Yeesa 死 (但兩次都見唔到Yeesa死 巴打應該分析錯誤)
A3 家聰死
應該係A3線嘅Yeesa跳咗去時空B同Ryan再續前緣,至於A1線個Yeesa之後會點係無交代
跳去時空B嘅Yeesa係由Ryan死嗰條線跳翻去過去
會長犧牲改變咗條時間線後再跳去時空B
所以跳去時空B嘅係A1線嘅Yeesa
A3線嘅Yeesa瀕死瞓咗起車上面車緊去醫院

我相信Ryan 死左個個時空
B時空既Yeesa靈魂會去左A1時空既Yeesa度
然後同會長聰一齊
可能家聰既死會分裂出平行時空
另一個時空冇左凝同Ryan
只有會長同Yeesa
因為追唔到live所以冇追post
睇完覺得雖然冇229咁好
但個故事唔差喎
做咩咁多人屌
佢做散工 身份證隨時都唔睇啦,call機果D都係 ,感覺就係寫一堆野黎襯托番94年,但係又唔係寫得好好,只會變左扣分位
因為大家對佢期望太高,唔好話超越229,但唔至於拍到咁,特別第6第7集, 殺人果D太膠
覺 勁唔似佢
淑華姐係天台嗰D SHOT
我覺得係全劇拍得最靚
唔差即係唔好
至少你都唔會讚係幾好先啦
所以有人屌係正常
其實有咩不滿上FB/討論區鬧咪算lor
DM 鬧人做mud 9
太多觀眾接受唔到嘅情節
我諗係因為宣傳片講到佢地諗劇本好仔細、雕琢左好耐
出到黎同大家期望有太大落差
一定係咁
只可以希望有一個平行時空係yeesa同會長開心 比會長實現愛情
幾時開台
想玩
之前同fd玩 搞咗幾個鐘先贏$200
用咩app玩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞