Sony wh-1000xm4 定 airpods max?

267 回覆
136 Like 9 Dislike
- 降噪比想像中差,但都好過AirPods pro
- 我有Mac / iPhone / iPad,xm4 始終唔係apple,唔識自動切換devices,轉device 比較麻煩
- 有時用zoom上堂,明明連咗xm4都冇聲冇咪,要重開先得
- 地鐵閂門有時xm4會對耳仔有氣壓攻擊
- 皮嘅耳套對於大汗嘅我唔太舒服

除此之外,xm4其實好好,舊電好襟用,我木耳,音質答唔到

利申,我冇用過max
Sony
佢可以連兩個device 但係有樣野好on居
當你iphone 聽緊歌想轉ipad睇戲
你要先stop左iphone 聽歌 再play ipad 個player先會有聲 唔可以無縫咁切換
我好多時一開XM4,佢就自動連某一個device,當唔係我要嘅device嘅時間,我要disconnect 咗先可以連另一個
可能user問題呱
照理應該唔駛 我頭先專登開黎試下
都係一開耳機會分別連哂兩個devices 但係都係要手動停左用緊個devices
佢先識轉去第二個devices 出聲
唔好話apple lossless
用Sony聽LDAC, apt x hd 音質冇提升之餘仲要成日斷斷斷續續

聽歌睇戲唔夠Pro Max聽咁舒服,自然
比呢度啲人水鳩左
不過佢好處就係接得,輕身塑膠攜帶方便,降噪都幾好
不過個耳棉好焗
邊部An機咁差
近一兩年Samsung Sony旗艦應該唔會連aptX HD, LDAC 660kbps 都斷

利申長期用Notebook Linux聽LDAC
用開apple就買apple啦 唔洗諗
我都最後揀左買airpods max
仆街擺床邊一轉身跌咗下
甩漆
sony?
黑色Max
暫時用落幾好,室內唔點焗耳(無風窗冷氣下
senheiser
MOMENTUM 3 Wireless?
yes
冇乜人講呢隻 重小人講過bose
巴打你有?好唔好用
人聲高音正 個音域幾廣 不過喜歡低音既就唔係首選
肉赤到
咁慘,先一星期內 咁樣有冇得apple care
個個留言都俾人負皮
我都留意到邊個咁無聊
買左銀色 跌完好似冇跌過咁 勁襟用
叫做好淺色唔顯眼
當睇唔到
其實摸過佢係金屬機身,銀色真係幾襯,未來換耳罩換色又唔衝突易配搭
但考慮到自己大汗易出油,到時加速變黃就尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞