Sony wh-1000xm4 定 airpods max?

267 回覆
136 Like 9 Dislike
買左咩色
space grey
Surface headphone 2
香港用?
夏天用max你會後悔
切換device方面係爽啲既,sony用apple products 如果要轉好鳩麻煩

但講舒適度同音色,應該就係sony

不過就因自己需要啦

利申用緊xm4
巴打我今日喺Wilson $3699買咗,戴咗半日已經有少少後悔長戴幾個鐘其實有少少唔舒服,尤其今日天氣熱,有啲焗同埋除咗之後耳仔紅晒音質嚟講好過airpods pro,但唔係真係好明顯

我冇試戴過xm4淨係試過xm3,我覺得max啱我口味多啲,可能因為同airpods pro一樣都係apple調音

睇過好多review,通透max好好多,降燥好少少少少,音牆闊少少少少,音質就差唔多,但xm4舒服好多同埋平好多

你講緊xm4甩皮情況當然真係有

但quality-price ratio嚟講sony真係大勝
頭戴性一定舒適度排第一
Bose戴成日都唔覺攰
唔好啦 我今日買咗max而家有少少後悔,雖然我冇試過xm4
Bose 700
Devialet vs Sony ,點睇?
咁快手
我搵日再出去試下
真係驚撚咗香港啲天氣
兩個交換
帶向頭個時都唔覺重好多
除低向頸就會覺有兩舊野

你真係好鐘意apple 咪買airpod max
佢又唔係好差

音質?你之前聽開咩耳機?apple 音質都過到大部份人耳仔
除非係係個d 用dac 聽無損 插balnace 線 要聽hi res
唔為出街聽根本都聽少好多detail
最新多左wfh, 成日屋企插住airpods pro 耳仔聽耐左唔舒服,所以都想買個頭戴式,都係呢兩個model 間1516 第一下見到個帖,唔知以為自己出

我都係本身幾個apple devices, 所以覺得max 實方便,調音又因為聽慣蘋果,但睇左太多youtube, 都推sony 又真係性價比高
最令我接受唔到係MAX冇得熄機,所以我暫時傾向想去sony試戴下xm4先,都應該買呢個算,因為好怕買完一好快出個max2
devialet 冇得輸
devialet gemini啲聲靚到 囉一美中不足係藍芽connection
devialet gemini同wh1000xm4用家
支那移動賣緊3599
邊度?網站冇 要門市?
門市有
背景:之前$3200左右入手咗Airpods Max
屋企同時有埋mac,apple tv,iPad

好處:Apple ecosystem,switch唔同嘅apple device係唔需要reconnect,全部都係auto switch,ANC中上,音質唔錯

壞處:好撚重同焗,完全無可能夏天出街戴。Sleep mode一定要用個弱智保護套,如果唔係啲電跌得好快。

我諗for我自己應該除咗冬天同搭飛機嗰陣會戴出街,其他時候都會係屋企用

建議:XM4會更加適合戴出街,同埋性價比高,Airpods max配搭蘋果products居家使用為佳,成日喺屋企戴airpods max睇apple tv好正
Airpod max 好聲咩
我係果粉一出去試 完全買唔落 又唔係舒服 聲又好普通
真係玩大耳機我會追求好聲 sennheiser /audio technica 有線先真係發揮到
冇細節冇動態既無線 我寧願要返airpod pro既方便 雖然垃圾音色
off topic, headphone XM4 定係senn momentum 3好呢?
Airpod max 太重,早幾日買左wh4$1900 幾好
雙修緊 可以講各有好壞 不過出街嚟講一定係sony 方便同靚聲啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞