[PS]Horizon Forbidden West 地平線 西域禁地 集中討論區5 (冇人開Po)

468 回覆
9 Like 8 Dislike
你地會唔會特登射弱點屬性箭?即使字面低攻好多?定係屬箭都要揀部位射?
前期獵人弓上屬慢就真係會描住D引致爆炸既位射囉

後期拎到傳奇弓就開始就咁揀弱點屬性射
甚至有時會合埋眼乜怪都係拎冰箭/電箭射
今日白金埋, 貼埋最後一轉相

仲有呢張不過劇透所以五重左佢
啱啱白左,終於識玩機器棋

只要唔主動出擊等電腦攻過黎我用死1隻棋都贏
其實刷料係咪要較返低個難度
d 大型怪隻隻都過度活躍咁
可能我啲武器仲廢,係得把珍稀獵弓百幾傷,其他屬弓得六十幾,所以用物弓射好似仲有效仲快殺
同埋啲部位武器都好難用,拎得黎都比怪撞飛左
我冇研究, 打兩場拎左個盃就算

如果dlc夠膽死整個strike比賽先再練
如果單純追求高傷打得快, 前期唔應該用箭, 係要快D去拎標槍

and睇youtube片有D人係用戰士弓, 射得快既話個dps係會高過獵人弓/標槍既, 不過真心攰
快啲出dlc/new game +
你可以個難度較自訂, 再開easy loot, 咁就唔駛下下瞄住D部位拆件, 咁就算唔降低難度都會易好多
D部位成日飛撚左唔知去邊 隻象4隻牙剝曬次次執得3隻 條蛇個碎土機又係執唔齊
刷左幾十次都搵到唔到 Apex Slaughterspine 普通難度,夜晚去搵
我都有用標槍,不過唔合得幾多次,我係打大野先用
想問貴重物品個D係咪全部都賣得 唔會用嚟升裝或者其他用途
我上次都試過,kill game再入有幫助
只要個remark係得“换取金屬片”冇其他的話都可以賣
同埋多d開勇浪加攻吧
講下感想,隻長毛像喺預告度係威係勢咁,以為好惡打,點知弱點炸幾野就玩完,d死馬騮仲難打過佢
想問今集啲問號係咪要自己去開,唔可以好似上集咁買地圖?
無地圖買,有啲上咗長頸獸會開,其他都要自己去開
新嘅大型怪,用來做廣告啫
我係出game前一星期特登白金番一代, 帶住一代個感覺打二代, 所以有個好深既感受就係, 二代對打弱點/唔打弱點個傷害差距拉大左好多
二代就算拎住傳奇神射, 射中裝甲的話真係夠膽死淨係扣單位數, 但射中弱點的話, 咩都唔開咩屬都唔上都可以近千, 唔似一代, 鳩射都可以穩定地磨死
所以如果瞄得準既, 呢一代其實易打/打得快過上一代

同埋, 呢一代D大怪普遍易打, 因為通常大怪都係單隻出現 - 而呢個game隻揪真係易過圍毆好多
我第一次見撼牙獸係劇情0個陣, 除左隻怪本身仲有一堆人要打, 0個次我都死左兩三round先過到
有冇話邊招好? 我用緊機械增加部位傷嗰招, 一場都係開頭用得一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞