[PS]Horizon Forbidden West 地平線 西域禁地 集中討論區5 (冇人開Po)

468 回覆
9 Like 8 Dislike
兩隻都係麻鳩煩
一隻超厚甲一隻超靈活
不過如果要比我都係揀閪龜
條蛇起碼無厚甲
我都未
我好少推主線,反而周圍殺大怪
見到隻獵殺背好想虐鳩佢
爆炸標槍應該可以屈到佢機
不過好難掉
見過架喇師兄

我係要速刷唔係要做外鄉人

好似佢雷霆牙咁樣屈高台都要打6分鐘
用我自己打法6分鐘已經fast travel 打咗起碼3隻

我打法係先龜草叢等佢行近用傳奇神射弓偷射佢條尾拆尾先 (可以用雙箭)
然後喺佢發現你, 喺度鳩叫時鏟佢腳底+慢動作用電箭爆佢電瓶

爆完電瓶stun 咗, 跑去佢側邊用神射弓加固命中爆佢核心位
第一箭射完就會露出核心, 同時雷屬stun 會完
但係由stun 完到起身之間有幾秒時間
夠你繼續用神射弓炸佢核心
打得熟嘅話佢未起到身已經可以殺到佢
由拆尾開始只需要6~8支精準箭同1支電箭

如果開埋勇浪打得仲快
我都係清競技場先打到劣化者出盃,拎埋白金轉game
我未去

而家主線推到法羅之墓就停咗
升咗幾日裝
冚包散晒
你合彈果個圈應該有講係爆炸同進階爆炸
用咗20日爆機
離到勁遠開focus mark 好人就逐個爆頭
搵d無戴頭盔嘅開局
神射有招技可以爆炸 次次都用黎打啲大怪 走位搭救
任務中途無晒木整箭
可以點搞?
爆炸標槍係咪最好既除左傳奇嗰支就係紀念林換嗰支?
how about 用獵人弓拆佢甲等佢露核心之後先用加固爆佢?
竟然忍到唔推主線
周地係
我都係要清左支線,再打一兩個哨站先推下主線
因為啲傳奇裝缺嘅野一定要farm 先有
又唔想打主線唔覺唔覺就爆機
之後升嚟都多餘
老老柒柒 如果要屈高台不如開story mode 打料好高。
咁我欣賞堅持一個難度打到尾既玩家既

by the way送俾樓上師兄
兩發入魂獵殺脊
不過要砌deck仲要壓血

https://www.youtube.com/watch?v=mMXll03Fa2o&t=129s
我冇咁忍得, 因為好似追緊劇咁好想知後面D劇情

同埋因為, 我賭佢dlc有ng+
所以諗住爆機後先拎哂D野, 等成身橙裝開超難打ng+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞