[PS]Horizon Forbidden West 地平線 西域禁地 集中討論區5 (冇人開Po)

468 回覆
9 Like 8 Dislike
點解你地個個都話唔夠素材...
話說我直到打爆機, 除左撕裂箭都未試過唔夠用

係咪因為我真係有強逼症乜Q狗屎垃圾都執
定係你地打超難用既資源真係多好多
尋晚爆機,隻final boss啲近戰技咁屈,都唔知點避嘅
玩超難第四次先過到,都係要用爆炸標槍
爆嘅時候中斷佢攻擊先過到

仲有好多支線同問題未玩

快啲出dlc啦
超難好易唔夠用
要好多箭先拆到件、上到屬
主要係懶補給,同驚真係會用晒,慢慢就唔用
想問拯救丹特個盃要做咩支線任?
打困難後期真係成日唔夠原料
我玩到後期見到咩怪都開勇浪+武器技一鳩爆佢一野先, 以防變到持久戰...
我拎左傳奇武之後就上左困難, 都還好
可能難一級真係爭好遠
玩到中後期 有咩屬性武器係必買?
日禍, 不過呢把唔係買既, 係打哂所有叛軍軍營既獎勵
(係軍營, 唔係哨站)
check佐有3屬 今晚返去刷先
可能轉得多武器
用其他武器上冰屬+進階弩箭r1
由頭到尾淨係用獵人弓
好似少左好多樂趣咁
但用其他武器又成日手殘
其實獵人弓係最好用無錯。
連弩要站莊,戰弓細力射程短,飛碟要接返,神射上箭慢,彈弓距離短,標鎗都係,不過夠大力,又可以當遙距陷阱用,加返分。
疊3支箭真係好撚屈
上集已經係咁玩
幾時出new game +
而家爆左機清緊問號既狀態
開始建立左個Pattern:

想快既通常都係用獵人弓上冰屬
(有日禍既話就算有抗性都係多一兩支箭既事)
之後就開勇浪再開武器技爆佢老母

有時想虐待隻怪既, 就上電屬
之後用另一支獵人弓(尋死者)係咁拆佢件
睇住佢郁得番就再上電屬, 再拆

拎左日禍真係開啟新世界, 有左之後已經唔多駛用標槍
建議大家點都去拎左先
今集4款新武器我都特登試過嚟玩

戰弓距離短但靈活, 早期已經齊屬性靠佢上屬(開R1 5箭散射)
標槍威力大技夠屈, 今集彈弓無咗黏彈初期就係靠佢輸出
飛碟好睇唔好食
弩開頭嫌佢慢,啲數字又唔靚但後來面對啲厚甲怪就係靠佢輸出

不過用落都係獵人弓神射弓做主力
佢地啲數值同技太靚
btw 有個bug

噴射飛矛如果用高級矛只會扣一支
普通矛會扣4支

所以大家有理冇理用高級矛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞