[PS]Horizon Forbidden West 地平線 西域禁地 集中討論區5 (冇人開Po)

468 回覆
9 Like 8 Dislike
狩獵地。近戰嗰啲我完全唔知發生咩事,跟住按又話唔啱,嬲到亂按反而過咗。最尾個阿婆好易打
而家已經出咗咁多動物同恐龍
第三集可能要出昆蟲 (e.g. 機械蜘蛛, 我知蜘蛛唔係昆蟲)

同埋我想啲高級敵人唔一定係大隻野
就好似芒亨都唔係越大隻越勁
希望整啲中Size 但再難打啲嘅機械獸

至於整啲用完即棄嘅以呢隻game 嘅成本效益去講都幾難
狩獵地都好簡單啦今集
最煩都係low land 嗰幾個任, 全部都要控血嚟打

近戰你跟住按但話你錯多數都係啲轉接位撳錯咗

阿婆都打得幾辛苦, 點都唔叫易打
"中size再難打"?有啦, 地平線二代隱藏大boss 攀樹牙 x n未領教過?

其實我都唔係要"好多"用完即棄boss, 但都唔好好似而家咁, 一代係冇, 二代就得一隻...

遠峰人嘅機器已經唔係參考地球生物

咁第三集都好有可能係外星生物樣嘅機器

係特別嘅,但冇乜特色囉

我覺得地球動物同恐龍機器先係隻驚嘅特色
兩隻完全唔同嘅game來,無得就咁比較嘅。啲人係要搵一隻來踩再抬高自己喜歡嗰隻。

Open World RPG嘅演變,當初就係啲Quest 嘅Direction唔夠,比人屌,之後先越做越多info,越無腦,其實都係玩家嘅要求。咁係好㗎,打機啫,唔洗我好似返學咁抄筆記,記住自己有乜quest 未做,甚至有時都唔知係咪真係有呢個Quest。

我覺得如果要上網睇人解過,先知有呢個quest,咁都唔係一個好設計,當年Everquest / UO呢類game咪係咁囉。不過而家啲人可能太耐無玩呢啲game,覺得好特別囉。

不過ER係一隻做得好好嘅action game,自由度高,戰鬥流派多,好多嘢可以比玩家摸索。但係同講故事為主軸嘅Horizon, RDR係無得Apple to apple 咁比嘅。
丫師兄你咁講完我先叮著
之前睇ER D片一路覺得有種莫名既熟悉感
而家諗番, 係, 係當年歐美online game既feel

至於踩其他game抬高一隻呢樣野, 只要講既係事實,我冇concern
問題只係, 呢度十個人講地平線既缺點, 十個都係講緊一代, 二來唔好話玩, 應該連片都冇睇過
我想講係,各有優點缺點,唔洗踩人嘅,兩隻都有各自出色嘅地方。
想問下競技場點樣入架?
想搵隻corruptor打🙏🏻
玩左百二個鐘終於白金,乜都做完哂重諗點解重有個盃未拎到,原來係要柒衫
btw升哂d裝同執哂d錄音個d就算了
整體黎講今集都幾好玩,係升裝煩左d
而家用緊一把珍稀獵人弓同罕見標槍都夠打嘅話,係咪唔駛再儲珍稀武器,直等傳奇裝?

主線開始去到NPC都賣好多珍稀野
出面post 最多人話aloy柒同埋話多對白笑而不語
話時話 gaia講野啲字幕幾乎睇唔到
爆佐機 黎緊既劇情 我覺得絕對可以出第三集
睇下佢想出續集定DLC帶過就算
啲光遮住哂
呢隻本身都係三部曲
要起碼完左"庫魯特"個主線先
完左就會有重啟競技場個支線, 做完個支線就有得玩
有時換武未必係純粹為左加攻, 可能係因為件武有特別功能
以我記得, 有兩種箭係連傳奇弓都冇既
1. 撕裂
2. 混亂(我唔記得個真正terms, 個功能係令到D怪鬼打鬼)

可以study下呢D功能再決定換唔換
利申白金前拎哂所有傳奇, 但標槍同弩都仲用緊珍稀
岩岩係度睇攻略,好似一半傳說都係換返黎,好似幾易就有傳奇

傳奇撕裂弓係唔係呢把?

我好少玩神射,覺得好少箭
Thx巴打
呢把傳奇獵人弓冇撕裂箭的 (因為撕裂箭淨係神射弓先有)

不過係佢個撕裂數值高, 的確可以當係撕裂箭來用
傳奇獵人弓有目標箭啊,鬼打鬼
有d唔同的
目標箭係你override左一隻怪, 之後你用目標箭射另一隻怪, override左隻怪就會追住中箭0個隻怪來打

我講0個支其實係同上一代隻劣化箭同效果
哦明白
好彩開咗附近啲箱有少少稜木
岩岩好夠打隻獵殺脊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞