樹大生:樹仁比三大更好!

374 回覆
312 Like 23 Dislike

dse 14分直入 asso hd gpa過2.5有奬學金
唔知你笑乜啦

讀書既野個個目的唔同

政府工就全基本上係大學都一視同仁
升學就睇hon 話知你hku 定樹仁開大

理論上 係樹仁讀到first hon個人認為會比其他u既first hon更勁

因為樹仁成績唔拉curve
過到3.5條線做first hon姐係你超過有一半學分係拎A 4.0

而拎A係85分以上

利申:樹大仔

政府有個幫派 叫港大幫

樹大仔考個AO黎睇下
應該post校園台
唔知你笑乜啦

讀書既野個個目的唔同

理論上 係樹仁讀到first hon個人認為會比其他u既first hon更勁

過到3.5條線做first hon姐係你超過有一半學分係拎A 4.0

而拎A係85分以上

yes 所以kong u 同樹仁傳理系應該樹仁勁d
唔知你笑乜啦

讀書既野個個目的唔同

而拎A係85分以上

樹仁law>>>>>>>>>>>>HKU law
Push
唔知你笑乜啦

讀書既野個個目的唔同

而拎A係85分以上

樹仁law>>>>>>>>>>>>HKU law

樹仁 medic
睇左1分鐘 對樹仁學生印象再差d 唔夠logic
用treeU最top果班應該係三大得mean
用treeU最top果班應該係三大得mean

下四份一都未到啦
中學生嘅文 係咁架喇
自我安慰到呢
條友出嚟做嘢幾年都未見過大蛇屙尿,就以為三大好大部份都廢,係井底打飛機。
講真
三大真係勁真係醒果班佢地邊會有機會接觸到
我fd 16分 入左 樹仁

最強自慰大法
課室教學 = 中學班房
唔知你笑乜啦

讀書既野個個目的唔同

而拎A係85分以上

你試過同班內地生拉curve未 試過你就唔會咁講

唔知你笑乜啦

讀書既野個個目的唔同

而拎A係85分以上

不如send比達哥讀

咁多人未見過 兩三個月前咋喎

好多新會然

老屎忽

驚見老屎忽
出到黎做野真係睇你邊間U讀書咩?
我敢講八成以上既工作都唔會睇你讀邊間大學
大部份都係職位/公司需求個最高學歷係大學就已經PASS
GPA都唔會特別睇啦
主要睇interview表現而已

利申: 樹仁3rd hon畢業8年, 做左7年以上HR工作, 全部大公司

留名睇bank MT/ibank analyst 最大個幾間地產商MT,swire/airlines MT請樹大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞