樹大生:樹仁比三大更好!

374 回覆
312 Like 23 Dislike
出到黎做野真係睇你邊間U讀書咩?
我敢講八成以上既工作都唔會睇你讀邊間大學
大部份都係職位/公司需求個最高學歷係大學就已經PASS
GPA都唔會特別睇啦
主要睇interview表現而已

利申: 樹仁3rd hon畢業8年, 做左7年以上HR工作, 全部大公司

留名睇bank MT/ibank analyst 最大個幾間地產商MT,swire/airlines MT請樹大

Apt test都唔知攞唔攞到 仲學人講interview表現
笑死 講咁多有撚用
如果真係唔差得過三大
咁你就做左三大啦

每年都有一堆樹仁仔想tran去八大
我就真係未見過八大有人話tran返去樹仁
識幾個恒管 樹仁 想讀三大Master
內心卻很誠實

好撚慘,大家咪再笑鳩樹大,積口德啊
讀樹仁都係有自知之明好啲
All quit U go 樹大啦屌
其實佢意思都係做D學弟唔好妄自菲薄,勸佢地俾心機做野姐
華人社會就係咁,永遠都有種"謙虛"文化
你唔係最TOP你就唔可以對自己有自信
你夠膽有自信就要批評打壓你令你自卑,一定要你唔再信自己,跟住呢個社會走
上次OU單野又係咁

利申 八大 廢事俾人話我係樹大仔打飛機
咪就是八大根本垃圾,樹人先最勁
眼見以前班中學同學14-18分入哂樹大
開頭周圍同人講入大學
之後year2又周圍申請trans u
但係又trans唔到,真係恥笑佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞