樹大生:樹仁比三大更好!

374 回覆
312 Like 23 Dislike
咁多年對樹大既認識就係有枯枝

其實 professor 唔係人人都叫得
樹大真係有幾多人叫得做professor 呀?
其實篇文寫左已grad兩年,即係alevel生。唔係dse爭一兩分。我識好多樹大生alevel有a有b,但AL subject瘸腳,不過唔想考多次地獄Alevel而入樹大。所以其實舊課程下既樹大仔讀書係唔差。新課程唔知咁多,不予置評。
出到黎做野真係睇你邊間U讀書咩?
我敢講八成以上既工作都唔會睇你讀邊間大學
大部份都係職位/公司需求個最高學歷係大學就已經PASS
GPA都唔會特別睇啦
主要睇interview表現而已

利申: 樹仁3rd hon畢業8年, 做左7年以上HR工作, 全部大公司

唔係三大 first hon 地鐵好多post 連in 都無得in
舉牌人就話唔睇學歷啫
樹大? 珠海? 大學生大專生唔識分?

垃圾分類?

你弱智唔識睇?

你弱智唔知自己係垃圾?

你要打學校排名飛機
我想睇下你個排名邊一勿有你份

有就拎出黎等大家欣賞下 香港又多個有為青年
無就收皮讀你既書/番你既工 咪咁幼稚

你係咪點極都唔化啊 ON9仔 打咩飛機啊 依家係屌緊你間垃圾啊

唔通豆緊萬幾蚊人工真係叫做老闆?
定係你唔明白 / 唔願意接受呢個事實?

btw我冇認叻
只係想講我咁廢都一樣入到大公司做
同間讀邊大學有關係咩? 同你拎幾多GPA有關係咩?

咁你地樹仁仔做唔做到醫生律師啊?

同你講都算鳩數 飛機撚係主流黎 你重要覺得自己好有型
你呦贏一個, 另一個又入黎, 又無追post
九唔搭八咁又串你一句 呀哈哈syu仔都打飛機呀 哈哈哈咁
咁睇唔起排名差過自己u既學生 但又無咩現際表現 咪係到話比d未畢業既syu仔聽 自己讀乜讀物三大呀八大呀 神科都算 連水泡科都自己講埋出黎

睇得出班人心態係好唔成熟

駁唔到就想攞尾彩走人?正一ON9仔

睇你語氣都係啲公開試失敗者
開黎見我睇下你讀咩名牌大學

你個On9 有乜資格知我讀乜U 我睇你語氣都係啲人形狗 姐係老母俾狗屌完生出黎個啲雜種
條友撚足兩個Po都幾好野

仲成堆人中伏
上網就以樹大自豪
現實就儲錢報三大master洗底
條友撚足兩個Po都幾好野

仲成堆人中伏

佢做足準備, 正宗連登仔
樹大都有得打J
邊個話出黎行唔睇邊間U 話知你樹大first hon 大把公司淨係睇個校章已經screen左一大堆人
同埋樹大個校章又咁出眾
樹大都有得打J
邊個話出黎行唔睇邊間U 話知你樹大first hon 大把公司淨係睇個校章已經screen左一大堆人
同埋樹大個校章又咁出眾

遇到樹大HR師兄就可以贏晒
樓主好撚痴線
[2017]樹 大 弊 病 一 覽
https://lihkg.com/thread/293431/page/1?ref=ios
唔知今年仲有冇人入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞