樹大生:樹仁比三大更好!

374 回覆
312 Like 23 Dislike
真係人唔笑 狗都吠
真心定假膠黎
樹大有枯枝 人多有白痴
有無人話到我知個簫塞豐乳中係真心定假膠黎
仲有幾多貨未出

不服來辯

解決晒上面班飛機撚先

第一 有人話我話學生水平差唔多
我就無咁講過既, 我係話課程難度相約

第二 好啦 講到SYU同其他u難度相約 想駁我
但就用外國u既課程同香港大學課程比較

第三 又有另一班人呢 睇一句就覺得讀SYU既人自覺SYU> all u
我就想問 你地邊到見到有人咁講呢?

講到底 其實係自己將自己睇成係自己讀個U
但每個人都係唔同, 所以我講多次, 你打飛機都要有資格架, 讀排名高既u 同你 個人既能力無直接關係

所以亦講明左點解要有honors

因為每間u都有班人唔讀書 有班人好叻讀書 有班人上莊打交

明未呀 飛機撚

屌你老母 樹仁垃圾就緊架啦 駁乜撚野
唔難curve係難拎first hon
但有冇諗過教既野本身就淺過又或者份卷淺過8大

都話拉curve仲難拎高分,仲要講幾多次

班nds 省狀元,其實真係好勁,要由佢地手上拎隻a 走, 一定唔係85分.....

編潮文,用黎打飛機就得

考既野淺咪有first hon 囉,當我無證據syu 啲野淺啲,不過入syu 既人都係成積差既人,唔通教啲野會難咩
解決晒上面班飛機撚先

第一 有人話我話學生水平差唔多
我就無咁講過既, 我係話課程難度相約

第二 好啦 講到SYU同其他u難度相約 想駁我
但就用外國u既課程同香港大學課程比較

第三 又有另一班人呢 睇一句就覺得讀SYU既人自覺SYU> all u
我就想問 你地邊到見到有人咁講呢?

講到底 其實係自己將自己睇成係自己讀個U
但每個人都係唔同, 所以我講多次, 你打飛機都要有資格架, 讀排名高既u 同你 個人既能力無直接關係

所以亦講明左點解要有honors

因為每間u都有班人唔讀書 有班人好叻讀書 有班人上莊打交

明未呀 飛機撚

屌你老母 樹仁垃圾就緊架啦 駁乜撚野

廢柴,駁都未識駁,學咩人發爛渣啊

如果大家都用同一system 尼入U,考得好,有能力嘅自然會入到排名高嘅U ,咁點解同個人能力冇關?
你覺得一間公司請排名高嘅U單單只係因為成績好?會唔會係因為佢地普遍嘅學習能力比其他人高?

每間U都會有勁同廢嘅人,問題係點解佢地廢都入到三大而你入唔到?

失手定個制度歧視你?
唔知你笑乜啦

讀書既野個個目的唔同

政府工就全基本上係大學都一視同仁
升學就睇hon 話知你hku 定樹仁開大

理論上 係樹仁讀到first hon個人認為會比其他u既first hon更勁

因為樹仁成績唔拉curve
過到3.5條線做first hon姐係你超過有一半學分係拎A 4.0

而拎A係85分以上

利申:樹大仔

笑撚到我仆街
唔拉curve 既廢大first hon 會比班勁既拉curve 而得到first hon 強

又黎一個

請問係邊到同難度有關

我講緊無拉curve 成績無得以 (比較上好)黎成為拎高分既理由
相反有得拉curve 分數就有保障 (可能你知道你身邊d人好廢);或者好危 (因為你身邊d人好勁)
SYU入面敵人得一個 就係自己

關難唔難咩事

可以講埋 我自己都讀過bu 因為jupas低分入左d唔想讀既科 知以講
有拉curve既時候 你整體成績可以好diverse 有A 有C

到你唔拉curve 全部都係B

要閱讀理解真係咁難咩

救命你班dse30分係咪計錯加減數得3分

明白拉curve未必顯示到實際能力,另外樹仁課程難度又同其他U相約。

師兄咁勁1st hon畢業,請問樹仁大部分同學拎咩hon畢業?樓上有位樹仁校友3rd hon畢業,你點睇?

另外,既然拎過HKSAR咩乜野award(我無知 )同HSBC個scholarship,,應該有遇到其他u既學生(相信都係高grade個d),你覺得佢地質素如何?

請賜教

利申:AL年代畢業,非3大,非樹仁,冇1st hon,冇MT offer,職位不是officer/coordinator
都係靜觀算, 呢個post爆多亮點。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞