[D10] 抗俄之戰 Stand with Ukraine! 86:人道走廊破裂 反攻卡爾科夫?

1001 回覆
34 Like 1 Dislike
今日條人道走廊吧
當年柏林大戰
250萬蘇軍VS 80萬德軍
打前鋒大部份都係烏克蘭人
分別係俄羅斯同烏克蘭人
所以烏克蘭人其實真係好勁
頂到咁耐
香港警察=納粹猶太警察
區區南蠻以為自己係中國人
海洋公園係佢手咪好地地
之後呢

當然佢仆街黎
巴勒斯坦係7-80年代個班仆街,不過後果就係下幾代承受唒
佢搞lkf都搞得好
其實後果論咁講冇錯, 但係你見歐美既反應並唔係咁陰謀論式咁反應

一開始歐美唔幫手: 因為大家都預俄軍遠勝烏軍
結果烏軍竟然頂到今日不落下風

一開始歐美唔制裁俄國: 因為大家都仲想用俄國石油
估唔到民情轉得咁快, 連德國都要加軍費

一開始歐美打算只係比防禦性武器: 因為大家都唔想參戰
結果而家一車車st javelin 入去烏克蘭比烏軍打防反

事實上歐美政府既反應, 係成個歐美社會既resonance既共同決策結果, 並唔係有咩操縱大師響幕後可以解決一切. 難聽咁講, 真係有操縱大師既話, 對歐美最有利既方法一係開始就駐軍烏東....
其實宜家普遍教育水平咁高
你想班士兵好似以前咁盲目聽班上頭講已經冇乜可能
佢哋真係會諗下究竟做既野係啱定唔啱
而且科技發達先令普京呃唔到班細 所以宜家開始封網
仲要本身俄烏人民咁fd 又唔係世仇
又好難形成對立既局面
現實d講 2戰d日本仔劫涼平民 可能都有d 金銀執下
你老尾 宜家個個放錢入bank
拎出嚟堆烏幣如果俄仔贏咗又變垃圾
搶黎都唔知有乜用
剛先唔係話總理飛去莫斯科咩?
paypal跟機好撚重要
其實都拖唔到好耐. 補給係結構性問題, 唔係作戰計劃廢咁簡單.
都話呢段唔可靠
有個未證實消息話總理叫以色列人離開俄羅斯,所以討論左先,未證實消息
你講烏頂唔到咁耐定俄打唔到咁耐先
決定完嗰個叫普京
係梵蒂岡嘅人殺嘅咩?
咪又係當地宗教審判官
打三十年戰爭又入我數?
你地自己要打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞