[D10] 抗俄之戰 Stand with Ukraine! 86:人道走廊破裂 反攻卡爾科夫?

1001 回覆
34 Like 1 Dislike
其實距離佢預計死5 萬兵仲好遠,呢場仗唔會咁快完
咁fd都割
差唔多最上層都係猶太人
上帝優待佢地
個人判斷
普京如果再升級係烏既軍事行動 造成大量平民死亡/難民問題
nato唔出 歐盟都可能會出手 依家歐洲要幫烏既民意仲係好強 等同當年南斯拉夫
賽普路斯都制裁俄國, 真係笑撚左
假設普丁單聲話將會用核彈打烏國,以色列可能有咁既反應
俄國啱啱立咗"假新聞法"(你當港版蟈安髮咁理解),所有不利俄國(其實可能剩係指普京)嘅新聞都當你假新聞拉你坐15碌
其實類似既野好多戰爭入面都有, 不過本唔係不受約束,
而係軍官放縱士兵去搶掠, 等啲士兵殺人唔再猶疑,
沉醉係搶錢同強姦女人既快感, 甚至去到一個點,
反正啲女人都係要殺, 點解唔姦完再殺呢?
軍部絕對係有意為之.

當日既關東官, 由下而上癲, 啲軍官係有意放縱.
暫時睇俄軍仲係以解放者自居, 有啲直頭唔想打, 唔想陪普京癲,
加上俄烏人民其實都親近, 短期內未會有集體性既搶掠或者殺平民.
但長時間就好難講.
人哋教育做得好
佢做英國教育展嘛
生意黎
其實係英國做過bbc咁解
同意1973年10月6日戰爭,若無美國支持,以色列當時會很大機會玩完……
https://twitter.com/UKRINFORM/status/1500162393736986630
Energodar Mayor Dmitry Orlov said that, unfortunately, the information that Russian troops had completely abandoned Energodar was not true. Now they control the perimeter of the city and are at the nuclear power plant.

搬埋呢個過嚟
有待跟進
以色列公司甚至以色列政府賣過黑客技術俾3萬隻狗精兵
佢哋好聰明 目光放得遠
其實巴勒斯坦都好慘,我個人比較同情佢地
小成點?炸到個廁所既核彈?
Dirty boom個啲係有機會
歐美好堅持唔直接同俄佬confront其實好make sense,因爲俄佬宜家連攻烏克蘭都搞咁耐,根本無可能有餘力再打其他地方(例如moldova、baltic)
歐美亦都無incentive要透過呢一場戰爭徹底KO俄佬(事實上亦唔可能,同埋唔想打核戰),只要繼續送武器share情報等烏克蘭拖得幾耐得幾耐,順手拖冧俄佬整體經濟同國力
講白啲就係歐美用錢買烏克蘭人嘅血去拖死俄佬然後最大化戰後嘅利益
唔關教育
係天生真係聰明
人種黎講
唔係希魔點會走去發顛殺猶太人
Disney都 制裁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞