[D10] 抗俄之戰 Stand with Ukraine! 86:人道走廊破裂 反攻卡爾科夫?

1001 回覆
34 Like 1 Dislike
理由黎既姐 今日可能搞補給修復果d
3月6日總攻擊
垃圾俄軍
啱啱有ching分享左光明頂陶傑講 當年南京大屠殺都係因為之前日軍係軍事上有阻滯 所以拎南京黎出氣 真係怕俄狗班反人類會咁做
咁凍有冇草食?
精銳木車屠城部隊
A先係
賣得煙嘅都冇幾個好人啦,你睇香港咪知
如果咁屠城NATO就要順勢介入了
屌你屠完先介入就太遲啦
日軍當年係由下而上瘋狂, 今日係普京自己瘋狂.
有少少唔同.
烏克蘭同俄羅斯嘅語言只係吳語同官話嘅分別已經係兩個民族

我諗起melissa brown呢個quote

台灣如今成了全球焦點,因為它正在進行國族與族群認同的轉化,其影響對中華人民共和國的國族認同來說是不受歡迎的。1945年至1991年間,台灣政府將台灣描繪為族群意義上的漢族及國族意義上的中國人,甚至宣稱自己為中國大陸的合法政權。從1987年起,台灣人出於明確的政治目的,為了證明自身與中華人民共和國的距離,愈趨頻繁地主張台灣認同是將近四百年來漢文化與漢人祖先、原住民文化與原住民祖先,以及日本文化(但沒有日本人祖先)創造出來的混和,而且整個20世紀都獨立於中國……是獨立的台灣……這為中國當局統治各族群領土帶來了爭議:倘若台灣人因為族群差異而獲准「脫離」該國族,那麼圖博人或突厥裔穆斯林(如維吾爾人),甚或是廣東人又有何不可?台灣獨立恐怕會造成骨牌效應,導致中華人民共和國分裂,如同蘇聯,或是情況更糟的南斯拉夫。
咁睇得起俄軍
尋日有消息話烏克蘭控制返核電廠
最後又係唔知咩情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞