三井壽真係好型

532 回覆
152 Like 7 Dislike
好想繼續知道佢地之後嘅發展 好好睇

曾經有一格講櫻木將來好撚勁

係real入面一格報紙定雜誌講
[你也會成為明日的櫻木]

漫畫都有講,不過真係得一格
講櫻木將來好勁,不過暫時唔講著之類
因為隻牙係幼齒黎

下。。。

乳齒......
以前真係以為有第二部⋯

套野都十鳩幾年前 但宮城個look 勁in 出街都見到幾件咁既look
你睇特登寫o'neal出黎本身都預佢地決賽對決

不過應該係井上想完但jump想可能打完第一年停一陣再出二年級櫻木劇情果d咁上下喇

正常人氣漫畫出版社又點會想佢完,你睇格離弱蟲出第二年都爛撚晒

以井上依類作家邊會肯,之後都係傾唔掂數索性山王戰後完
三井好似係初中時,為左做大佬,練得勁得制,令到腳傷復發而自暴自棄
突然諗 如果湘北對森重寬個隊 , 內線肯定狂hard foul

赤木 櫻木 一有foul trouble = 輸硬

無睇漫畫?

我知森重寬都有foul trouble, 但有睇nba都知俾人顏個底 , 氣力+犯規都好大問題, 湘北後備中鋒角田又...

除非你想像到森重寬一開波就技犯 顏人個底 對面下下封唔到又唔會犯規啦

我唔認為森重大力過河田弟好多
漫畫有一頁講森重寬同佢教練睇湘北打山王,
中途佢地以為勝負已分所以早走,
出到門口撞到魚住,佢教練話佢仲大份過森重寛,
一定係大學生...咁係咪暗示左,
同樣都係打身型波(森重寛都係只打左幾個月),
森重寛仲無魚住咁大隻,
佢地都出到線只係佢地地區實力較弱,
仲要佢地只打森重寛一個,
可能整體實力連堎南都不如?

唔係魚柱戇鳩陵南隨時全勝
作者原本係留左好多伏筆諗住畫落去
不過好似動畫修改權問題同jump嘈過
最後同jump傾唔掂數,jump就叫作者完鳩左套野

我聽過版本係井上想完
但係 jump 唔撚比喎

邊個先岩

點會係jump想完,就算動畫做得唔好
仲有單行本賣得,jump唔會想完架
我都記得好似係作者同jump嘈

好似係JUMP唔想完
但係井上已經諗好咗個結局係咁
所以同井上嘈
不過井上冇理到JUMP的要求
所以最後不和收場

作者諗左咁多新人物出黎
個個都講到幾勁幾勁
點會係想就咁完
jump要作者完機會大d
其實兩年唔打
體力真係差咁遠
佢冇食煙嫁wo

你問下日日坐office 8個鐘既人

兩年無打 瘋狂air 原全無哂手感 比人mark開始緊張
漫畫有一頁講森重寬同佢教練睇湘北打山王,
中途佢地以為勝負已分所以早走,
出到門口撞到魚住,佢教練話佢仲大份過森重寛,
一定係大學生...咁係咪暗示左,
同樣都係打身型波(森重寛都係只打左幾個月),
森重寛仲無魚住咁大隻,
佢地都出到線只係佢地地區實力較弱,
仲要佢地只打森重寛一個,
可能整體實力連堎南都不如?

佢打到愛知之星收皮
應該唔會弱得去邊

留意翻,第一場大炒常誠。

常誠同缺少櫻木既湖北一勝一負,好似係上年八強
出到足球小將咁就仆街啦

唔同,足球小將,黑子呢類科幻式體育漫畫,
只係鬥能源鬥絕招,睇得多都悶。
但入樽真實好多。

啱呀
所以其實完得好合理

邊合理?
明明舖哂路有排講有排打,
睇佢個賽程表都知咩事。
作者自己都講左無奈提早完結。

作者提早完結同劇情收得合唔合理唔同嗰喎
對山王場波 傷嘅傷 殘嘅殘
唔使畫堆大後備點比人炒
三年級生又要畢業
作者可以話係喺全國大賽嘅用盡主角隊5個人
完得好合理呀

佢又唔似得惡魔奶爸 死神咁完又留低一大堆問號

除左櫻木嘅傷,有咩賽事唔係打到又累又殘?
但佢地咪又係繼續打。
如果講劇情收得合唔合理,就唔應該咁簡單剩係睇山王場波。
森重寬等人嘅出場唔係劇情之一?

主角群已經用盡咗
再加新焦點只會沒完沒了
起碼我係咁諗嘅

你咁諗就傻.
其實都仲只係講緊高中, 點會沒完沒了.
點為之主角群用盡?
唔好為撐山王係完美結果就係咁踩佢就畫落去就衰收尾.
明明主角群同伏線仲有排講.
呢套係神級漫

唔明點解唔繼續

高中有3年

大學都有排講

結局咁樣已經好完美啦我覺得 打贏最強山王然後復原唔切咁輸 有啲遺憾得嚟又好合理 最緊要係咁樣可以另我地呢啲讀者繼續心掛掛

都算係第一套突破淘汰賽既盲點
贏左上年冠軍
但係輸左比賽
呢條橋堅掂

唔通想學隔離足球小將咁
贏撚到而家都仲贏緊

佢地唔係未輸過喎, 輸咪又係一樣咁好睇.
而且睇入樽唔係剩睇湘北一隊,
其他隊一樣好睇.

但入樽真實好多。

啱呀
所以其實完得好合理

邊合理?
睇佢個賽程表都知咩事。

唔使畫堆大後備點比人炒
三年級生又要畢業
完得好合理呀

但佢地咪又係繼續打。

主角群已經用盡咗
再加新焦點只會沒完沒了
起碼我係咁諗嘅

你咁諗就傻.
點為之主角群用盡?

剩係講都可以再講打AIDS star同森重寬
仲有贏左豐玉果隊
大把野講
作者原本係留左好多伏筆諗住畫落去
不過好似動畫修改權問題同jump嘈過
最後同jump傾唔掂數,jump就叫作者完鳩左套野

我聽過版本係井上想完
但係 jump 唔撚比喎

邊個先岩

點會係jump想完,就算動畫做得唔好
仲有單行本賣得,jump唔會想完架
我都記得好似係作者同jump嘈

好似係JUMP唔想完
但係井上已經諗好咗個結局係咁
所以同井上嘈
不過井上冇理到JUMP的要求
所以最後不和收場

佢之前有鋪森重寛果d
應該係打山王期間嘈左
之後作者索性完左佢

其實而家都唔錯
鋪左以為打森重寬
起碼你估唔到

我唔駛估
都知足小最後世界盃冠軍啦

係大家諗唔到井上同JUMP嘈o者.

但入樽真實好多。

啱呀
所以其實完得好合理

邊合理?
睇佢個賽程表都知咩事。

唔使畫堆大後備點比人炒
三年級生又要畢業
完得好合理呀

但佢地咪又係繼續打。

主角群已經用盡咗
再加新焦點只會沒完沒了
起碼我係咁諗嘅

你咁諗就傻.
點為之主角群用盡?

仲有贏左豐玉果隊
大把野講

無錯.
打山王贏, 打得好睇, 完美, 呢點無可否認.
但然後突然話打到殘而完左套漫畫, 呢點其實唔算完美.
只係大家將打到殘而輸波既結局同埋打山王既好睇過程拉埋一齊黎講,
就當左係個結局完美.
我只係想講, 佢繼續打, 一樣可以繼續有更好睇, 更緊張, 更完美既結局.
真係唔明大家點解為左一場勞資糾紛, 就硬要覺得呢個結局係最好,
井上再畫落去就一定差.
我份人比較偏門
最感動我係魚住

陸南輸果陣
魚住喊住講左一句類似
唔係得你地想去全國大賽

魚住冇輸到
輸就輸在佢係主角宿敵

邊合理?
睇佢個賽程表都知咩事。

唔使畫堆大後備點比人炒
三年級生又要畢業
完得好合理呀

但佢地咪又係繼續打。

主角群已經用盡咗
再加新焦點只會沒完沒了
起碼我係咁諗嘅

你咁諗就傻.
點為之主角群用盡?

仲有贏左豐玉果隊
大把野講

無錯.
只係大家將打到殘而輸波既結局同埋打山王既好睇過程拉埋一齊黎講,
就當左係個結局完美.
我只係想講, 佢繼續打, 一樣可以繼續有更好睇, 更緊張, 更完美既結局.
真係唔明大家點解為左一場勞資糾紛, 就硬要覺得呢個結局係最好,
井上再畫落去就一定差.

打山王果場係真好睇
但其實諗住再寫落去既話
都未必會寫傷櫻木
櫻木傷依下明顯只係為左講佢地主力殘晒最後不了了之既結局

但入樽真實好多。

啱呀
所以其實完得好合理

邊合理?
睇佢個賽程表都知咩事。

唔使畫堆大後備點比人炒
三年級生又要畢業
完得好合理呀

但佢地咪又係繼續打。

主角群已經用盡咗
再加新焦點只會沒完沒了
起碼我係咁諗嘅

你咁諗就傻.
點為之主角群用盡?

仲有贏左豐玉果隊
大把野講

無錯.
就當左係個結局完美.
井上再畫落去就一定差.

細佬有個觀點
先利伸細佬做過編劇
同埋係個人感覺姐人人唔同

首先湘北既成員
要講既差唔多講晒
最緊要既櫻木成長
同埋櫻木流川合作都講埋
湘北好難揾新焦點

如果一套運動競賽漫畫
有過多既比賽出現
觀眾好易出現感覺麻痺(即係冇橋悶撚左)
例子有 21(我覺得打得太多場)

以上係細佬既觀點
不過唔排除後續可以有新觀點再好睇啲

主力描述敵人吖
或者寫下青年國家隊吖

理性討論
我份人比較偏門
最感動我係魚住

陸南輸果陣
魚住喊住講左一句類似
唔係得你地想去全國大賽

魚住冇輸到
輸就輸在佢係主角宿敵

努力型球員
sd角色真係有血有肉

一直覺得神奈川所謂既四大中鋒係魚住>大猩猩>花形>假猩猩

邊合理?
睇佢個賽程表都知咩事。

唔使畫堆大後備點比人炒
三年級生又要畢業
完得好合理呀

但佢地咪又係繼續打。

主角群已經用盡咗
再加新焦點只會沒完沒了
起碼我係咁諗嘅

你咁諗就傻.
點為之主角群用盡?

仲有贏左豐玉果隊
大把野講

無錯.
就當左係個結局完美.
井上再畫落去就一定差.

打山王果場係真好睇
但其實諗住再寫落去既話
都未必會寫傷櫻木
櫻木傷依下明顯只係為左講佢地主力殘晒最後不了了之既結局

上面都有巴打講過 森重寬唔會勁得過河田好多
咁基本上如果唔係傷病 就冠軍喇喎 個遺憾美就冇架喇
我份人比較偏門
最感動我係魚住

陸南輸果陣
魚住喊住講左一句類似
唔係得你地想去全國大賽

魚住冇輸到
輸就輸在佢係主角宿敵

努力型球員
sd角色真係有血有肉

一直覺得神奈川所謂既四大中鋒係魚住>大猩猩>花形>假猩猩

邊個係假猩猩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞