三井壽真係好型

532 回覆
152 Like 7 Dislike
呢套係神級漫

唔明點解唔繼續

高中有3年

大學都有排講

格硬講落去就唔會上神台啦

佢應該睇慣足小

變足少咁就on99啦。

之後打nba
又要同咖喱打波

作者原本係留左好多伏筆諗住畫落去
不過好似動畫修改權問題同jump嘈過
最後同jump傾唔掂數,jump就叫作者完鳩左套野

我聽過版本係井上想完
但係 jump 唔撚比喎

邊個先岩

點會係jump想完,就算動畫做得唔好
仲有單行本賣得,jump唔會想完架
我都記得好似係作者同jump嘈

好似係JUMP唔想完
但係井上已經諗好咗個結局係咁
所以同井上嘈
不過井上冇理到JUMP的要求
所以最後不和收場

作者諗左咁多新人物出黎
個個都講到幾勁幾勁
點會係想就咁完
jump要作者完機會大d

你應該好後生。井上老師當年係死都唔肯畫落去架。

其實有留意開都知道,有人氣,賣得嘅漫畫jump係唔比佢完
不過有啲作者唔會理jump嘅意見,同佢嘈,傾唔掂直接完同爛尾都有唔少
呢套係神級漫

唔明點解唔繼續

高中有3年

大學都有排講

點解咁多小學雞係要覺得井上會越畫越差?
明明井上唔係夾硬講, 仲有大把貨係手,
但偏偏一班小學雞為左一個勞資糾紛既結局,
就講到幾咁完美, 井上再寫落去就一定會差.

冇錯
可能畫落去好似龍珠咁
成為世界知名既神作
等如鳥山明原本打算菲利篇真係完左既話
龍珠點會有今時今日地位
呢套係神級漫

唔明點解唔繼續

高中有3年

大學都有排講

點解咁多小學雞係要覺得井上會越畫越差?
明明井上唔係夾硬講, 仲有大把貨係手,
但偏偏一班小學雞為左一個勞資糾紛既結局,
就講到幾咁完美, 井上再寫落去就一定會差.

冇錯
可能畫落去好似龍珠咁
成為世界知名既神作
等如鳥山明原本打算菲利篇真係完左既話
龍珠點會有今時今日地位

宜家已經世界知名啦
係班小學雞太細接觸唔到啫
八九十後玩具撚有邊個唔係睇入樽大

我聽過版本係井上想完

邊個先岩

好似係JUMP唔想完
所以同井上嘈
所以最後不和收場

作者諗左咁多新人物出黎
個個都講到幾勁幾勁
點會係想就咁完

有冇睇過H2
其實atv個配音都為slam dunk動畫版加左唔少分,我咁講有無人反對
其實atv個配音都為slam dunk動畫版加左唔少分,我咁講有無人反對

配音嚟講比大台肯定仲好
睇下我就知

配音嚟講比大台肯定仲好
睇下我就知

屌 唔記得轉ac 講緊踢出

我聽過版本係井上想完

邊個先岩

好似係JUMP唔想完
所以同井上嘈
所以最後不和收場

作者諗左咁多新人物出黎
個個都講到幾勁幾勁
點會係想就咁完

不過有啲作者唔會理jump嘅意見,同佢嘈,傾唔掂直接完同爛尾都有唔少

你地講作者唔想鳩畫所以完既係以前神化作者既原因
https://read01.com/mDKRQg.html
有link自己睇,的而且確係比jump斬
再唔信可以自己google下
都係個句,想就咁完既就唔使鋪排咁多新人物

配音嚟講比大台肯定仲好
睇下我就知

好似之後櫻木同流川個配音都去左cctvb

果陣睇流川個配音叫雷霆,個名幾型

我聽過版本係井上想完

邊個先岩

好似係JUMP唔想完
所以同井上嘈
所以最後不和收場

作者諗左咁多新人物出黎
個個都講到幾勁幾勁
點會係想就咁完

https://read01.com/mDKRQg.html

哩個咁出名既垃圾content farm都好信

我聽過版本係井上想完

邊個先岩

好似係JUMP唔想完
所以同井上嘈
所以最後不和收場

作者諗左咁多新人物出黎
個個都講到幾勁幾勁
點會係想就咁完

哩個咁出名既垃圾content farm都好信

唔止哩個
其他網甚至連台仔都係咁講
你唔信我都google下
老頭子話流川同櫻木係谷澤之後最有天分嘅人,其實會唔會忽略左三井?

無當過三井係野
誤入歧途都無搵佢

相反流川話去美國個老野幾緊張
同親自教櫻木射籃
分別大到

漫畫冇講姐
唔係三井點會咁尊重佢
要講就變左回憶殺啦

我聽過版本係井上想完

邊個先岩

好似係JUMP唔想完
所以同井上嘈
所以最後不和收場

作者諗左咁多新人物出黎
個個都講到幾勁幾勁
點會係想就咁完

我又咁諗, 或者一開始兩邊都冇諗過完
井上都諗住畫打晒全國篇, 否則唔會特登畫一篇落愛知縣介紹一班人, 呢樣係唔合理, 但中途發生咗啲事令到井上冇辦法寫落去, 可能原先對山王個結局唔係咁, 可能左手只是輔助, 同流川擊掌呢啲係諗決賽最後一場先用, 而家用喺山王咪令大家覺得咁完美囉, 未必㗎, 可能原先結局仲完美呢, 呢啲嘢邊個知, 不過冇辦法啦唔完都完咗, 雖然遺憾但都美麗
宮城先係最撚型

唔同,足球小將,黑子呢類科幻式體育漫畫,
只係鬥能源鬥絕招,睇得多都悶。
但入樽真實好多。

啱呀
所以其實完得好合理

邊合理?
明明舖哂路有排講有排打,
睇佢個賽程表都知咩事。
作者自己都講左無奈提早完結。

作者提早完結同劇情收得合唔合理唔同嗰喎
對山王場波 傷嘅傷 殘嘅殘
唔使畫堆大後備點比人炒
三年級生又要畢業
作者可以話係喺全國大賽嘅用盡主角隊5個人
完得好合理呀

佢又唔似得惡魔奶爸 死神咁完又留低一大堆問號

除左櫻木嘅傷,有咩賽事唔係打到又累又殘?
但佢地咪又係繼續打。
如果講劇情收得合唔合理,就唔應該咁簡單剩係睇山王場波。
森重寬等人嘅出場唔係劇情之一?

主角群已經用盡咗
再加新焦點只會沒完沒了
起碼我係咁諗嘅

你咁諗就傻.
其實都仲只係講緊高中, 點會沒完沒了.
點為之主角群用盡?
唔好為撐山王係完美結果就係咁踩佢就畫落去就衰收尾.
明明主角群同伏線仲有排講.

剩係講都可以再講打AIDS star同森重寬
仲有贏左豐玉果隊
大把野講

無錯.
打山王贏, 打得好睇, 完美, 呢點無可否認.
但然後突然話打到殘而完左套漫畫, 呢點其實唔算完美.
只係大家將打到殘而輸波既結局同埋打山王既好睇過程拉埋一齊黎講,
就當左係個結局完美.
我只係想講, 佢繼續打, 一樣可以繼續有更好睇, 更緊張, 更完美既結局.
真係唔明大家點解為左一場勞資糾紛, 就硬要覺得呢個結局係最好,
井上再畫落去就一定差.

相信作者如果冇同jump不和對山王時就唔會畫到咁嘅, 打到又傷又殘。
山王完美係因為經典畫面用喺山王, 如果經典場面用喺決賽咪一樣完美
細佬用編劇+籃球員角度
欣賞井上

山王真係好強
最強唔係球技
而係心態

輸左比湘北
一句走人
成班就咁瀟灑走晒

冇憤怒亦都冇遺憾
完全係頂峰既太平

如果再同湘北打多次
湘北贏在真係一下爆seed
但係山王果種係千錘百練
山王贏面有8成

利伸:細佬用現實世界既心態去睇
細佬用編劇+籃球員角度
欣賞井上

山王真係好強
最強唔係球技
而係心態

輸左比湘北
一句走人
成班就咁瀟灑走晒

冇憤怒亦都冇遺憾
完全係頂峰既

如果再同湘北打多次
湘北贏在真係一下爆seed
但係山王果種係千錘百練
山王贏面有8成

利伸:細佬用現實世界既心態去睇

唔同,足球小將,黑子呢類科幻式體育漫畫,
只係鬥能源鬥絕招,睇得多都悶。
但入樽真實好多。

啱呀
所以其實完得好合理

邊合理?
明明舖哂路有排講有排打,
睇佢個賽程表都知咩事。
作者自己都講左無奈提早完結。

作者提早完結同劇情收得合唔合理唔同嗰喎
對山王場波 傷嘅傷 殘嘅殘
唔使畫堆大後備點比人炒
三年級生又要畢業
作者可以話係喺全國大賽嘅用盡主角隊5個人
完得好合理呀

佢又唔似得惡魔奶爸 死神咁完又留低一大堆問號

除左櫻木嘅傷,有咩賽事唔係打到又累又殘?
但佢地咪又係繼續打。
如果講劇情收得合唔合理,就唔應該咁簡單剩係睇山王場波。
森重寬等人嘅出場唔係劇情之一?

主角群已經用盡咗
再加新焦點只會沒完沒了
起碼我係咁諗嘅

你咁諗就傻.
其實都仲只係講緊高中, 點會沒完沒了.
點為之主角群用盡?
唔好為撐山王係完美結果就係咁踩佢就畫落去就衰收尾.
明明主角群同伏線仲有排講.

剩係講都可以再講打AIDS star同森重寬
仲有贏左豐玉果隊
大把野講

無錯.
打山王贏, 打得好睇, 完美, 呢點無可否認.
但然後突然話打到殘而完左套漫畫, 呢點其實唔算完美.
只係大家將打到殘而輸波既結局同埋打山王既好睇過程拉埋一齊黎講,
就當左係個結局完美.
我只係想講, 佢繼續打, 一樣可以繼續有更好睇, 更緊張, 更完美既結局.
真係唔明大家點解為左一場勞資糾紛, 就硬要覺得呢個結局係最好,
井上再畫落去就一定差.

相信作者如果冇同jump不和對山王時就唔會畫到咁嘅, 打到又傷又殘。
山王完美係因為經典畫面用喺山王, 如果經典場面用喺決賽咪一樣完美

細佬唔係咁睇
細佬意見係

如果拎左冠軍
同好多運動競賽漫畫冇分別
佢一路打
你都知佢唔會輸
你永遠知道佢實會打到上決賽
咁既情況下
敵人講到識飛我都唔會覺得強

但係井上都冇放棄到冠軍
湘北打贏上年冠軍
某程度上係另一種冠軍

而家正在
突破左淘汰賽既盲點

以上係細佬意見姐
山王呢場
櫻木有無完成左佢3大目標?

唔比人趕出場
控制籃板
得分高過流川

山王果場最高分應該係三井
之後就係流川

櫻木應該高分過流川

受傷比人趕出場
山王呢場
櫻木有無完成左佢3大目標?

唔比人趕出場
控制籃板
得分高過流川

山王果場最高分應該係三井
之後就係流川

櫻木應該高分過流川

受傷比人趕出場

櫻木有河田弟比佢輕鬆刷分 流川要打最強既澤北
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞