三井壽真係好型

532 回覆
152 Like 7 Dislike

好想睇澤北打仙道

仙道名都記錯做北澤

仙道話初中完全唔夠澤北抽 不過仙道高中先玩傳波

仙道 阿牧都mark唔實流川
但係澤北完封咗佢
係識傳球 進化咗先好少少

仙道 阿牧對澤北
只會一樣被嚴重壓制

澤北心技體遠超日本級數
空中避開 三大頂級防守球員(流川、猩猩、櫻木)

深重寬對河田都係五五波 互爆

河田應該勁過深重
奧拉祖旺當年食得住oneal
河田用佢嘅經驗應該都仲可以食住深重

定係佢指河田美紀男?

美紀男點互爆

美紀男體型冠絕高中

呢隊點睇~?

打得贏海南

但係畀山王打爆

山王之戰櫻木嘅臨場決定好勁

櫻木嘅臨場決定其實好勁,成日重要時候都靠佢D決定救隊波

呢隊點睇~?

打得贏海南

但係畀山王打爆

山王之戰櫻木嘅臨場決定好勁

櫻木嘅臨場決定其實好勁,成日重要時候都靠佢D決定救隊波

因為佢係新人,反而睇得通透

仙道名都記錯做北澤

但係澤北完封咗佢

仙道 阿牧對澤北
只會一樣被嚴重壓制

澤北心技體遠超日本級數

河田應該勁過深重

定係佢指河田美紀男?

美紀男點互爆

美紀男體型冠絕高中

美極男性格唔夠強硬
比森重寬撞多兩撞就怯

但係澤北完封咗佢

仙道 阿牧對澤北
只會一樣被嚴重壓制

澤北心技體遠超日本級數

河田應該勁過深重

定係佢指河田美紀男?

美紀男點互爆

美紀男體型冠絕高中

美極男性格唔夠強硬
比森重寬撞多兩撞就怯

速度都差好遠
森重可以block完人快攻alley hop

但係澤北完封咗佢

仙道 阿牧對澤北
只會一樣被嚴重壓制

澤北心技體遠超日本級數

河田應該勁過深重

定係佢指河田美紀男?

美紀男點互爆

美紀男體型冠絕高中

美極男性格唔夠強硬
比森重寬撞多兩撞就怯

速度都差好遠

但係澤北完封咗佢

仙道 阿牧對澤北
只會一樣被嚴重壓制

澤北心技體遠超日本級數

河田應該勁過深重

定係佢指河田美紀男?

美紀男點互爆

美紀男體型冠絕高中

美極男性格唔夠強硬
比森重寬撞多兩撞就怯

速度都差好遠

森重寬好似淨係識入樽
有座山係低位應該都限制到佢唔少

係快攻跟唔上

河田應該勁過深重

定係佢指河田美紀男?

美紀男點互爆

美紀男體型冠絕高中

美極男性格唔夠強硬
比森重寬撞多兩撞就怯

速度都差好遠

森重寬好似淨係識入樽

係快攻跟唔上

名朋工業 對 常誠
森重入50分22板10 block
應該好全能 高 快 有技術

定係佢指河田美紀男?

美紀男點互爆

美紀男體型冠絕高中

美極男性格唔夠強硬
比森重寬撞多兩撞就怯

速度都差好遠

森重寬好似淨係識入樽

係快攻跟唔上

名朋工業 對 常誠

森重防守都會有返咁上下
同埋佢只係鍾意入樽完掛蠟鴨睇住班廢柴訓低
全國四強之一既愛和都比佢打到爭成30分差
係五犯落場先比諸星大追返分但都贏唔到
不過都顯露左名朋工業只係打佢一個,所以基本遇上山王既話,名朋都未必贏到
呢套係神級漫

唔明點解唔繼續

高中有3年

大學都有排講

格硬講落去就唔會上神台啦

點解咁多小學雞係要覺得井上會越畫越差?
明明井上唔係夾硬講, 仲有大把貨係手,
但偏偏一班小學雞為左一個勞資糾紛既結局,
就講到幾咁完美, 井上再寫落去就一定會差.

冇錯
可能畫落去好似龍珠咁
成為世界知名既神作
等如鳥山明原本打算菲利篇真係完左既話
龍珠點會有今時今日地位

宜家已經世界知名啦
係班小學雞太細接觸唔到啫
八九十後玩具撚有邊個唔係睇入樽大

但係入樽既商品其實唔係咁多

歐美都知名咩?我覺得鬼佬睇會覺得太少兒科,果d所謂咩天才,打三個月籃球點勁點勁,一街鬼佬都比櫻木勁

鬼佬唔識貨

只係睇龍珠

唔係唔識貨,我覺得係對鬼佬0黎講係太少兒科,如果足少係超級系,入樽係鬼佬眼中係真實系既弱化版,打三個月籃球,每日仲要又專人教佢,又有成班人同佢練波,又有得打比賽吸經驗,櫻木進境算慢啦,佢真係勁既係彈跳力,身高體能同運動反應,但同鬼佬比都係得啖笑

其實slamdunk勁個班又補樽又顏人樽咁,都已經係黑人等級

細個班同學仔覺得slamdunk 係超現實系, 冇可能發生, 我話其實外國籃球水平好高, 唔似香港六尺就可以打中鋒。。跟住我最後買左本當時既jumpshot, 講大陸nike league比班人睇, 成班收哂皮。

講真, slamdunk 班人對比大陸班人, 都係中上水平, 對比鬼仔直頭普通料。。。。

美紀男點互爆

美紀男體型冠絕高中

美極男性格唔夠強硬
比森重寬撞多兩撞就怯

速度都差好遠

森重寬好似淨係識入樽

係快攻跟唔上

名朋工業 對 常誠

森重防守都會有返咁上下
不過都顯露左名朋工業只係打佢一個,所以基本遇上山王既話,名朋都未必贏到

山王一定係最勁
但森重係全書最屈機
反而我覺得寫宮城寫得太少

美紀男點互爆

美紀男體型冠絕高中

美極男性格唔夠強硬
比森重寬撞多兩撞就怯

速度都差好遠

森重寬好似淨係識入樽

係快攻跟唔上

名朋工業 對 常誠

森重防守都會有返咁上下

山王一定係最勁
但森重係全書最屈機

森重應該好撚大力,有一幕係講櫻木想去撞尻佢
點知櫻木比人反撞低左,仲要森重係冇特登去撞櫻木,
只係路過hi到櫻木咁,已經可以撞低櫻木

美極男性格唔夠強硬
比森重寬撞多兩撞就怯

速度都差好遠

森重寬好似淨係識入樽

係快攻跟唔上

名朋工業 對 常誠

森重防守都會有返咁上下

山王一定係最勁
但森重係全書最屈機

Btw,講返河田雅史對深重寬,我都覺得河田會贏

速度都差好遠

森重寬好似淨係識入樽

係快攻跟唔上

名朋工業 對 常誠

森重防守都會有返咁上下

山王一定係最勁
但森重係全書最屈機

森重打得半年籃球 技術應該未係超勁
不過力量一定勁過河田

剩係講都可以再講打AIDS star同森重寬
仲有贏左豐玉果隊
大把野講

無錯.
打山王贏, 打得好睇, 完美, 呢點無可否認.
但然後突然話打到殘而完左套漫畫, 呢點其實唔算完美.
只係大家將打到殘而輸波既結局同埋打山王既好睇過程拉埋一齊黎講,
就當左係個結局完美.
我只係想講, 佢繼續打, 一樣可以繼續有更好睇, 更緊張, 更完美既結局.
真係唔明大家點解為左一場勞資糾紛, 就硬要覺得呢個結局係最好,
井上再畫落去就一定差.

缺陷美呢家野你識條春咩
櫻木打到殘左 其他人打到無曬力 一兩日點recover
咁樣都拎冠軍真係唔合理啦

而家係講緊合唔合理,
我上面都講左,打山王係好睇,
但客觀D睇,呢個唔係井上想畫嘅結局,
而係佢同jump鬧出來嘅結局。
所以咩打到殘,打到累,都係為左勞資糾紛而寫出來嘅過程同結局。
如果無勞資糾紛,打山王就未必打成咁,
入面亦未會突然出現河田,澤北呢類神人。
再講,唔好成日話井上再畫落去會拖,
根本佢之前舖排左好多路,大把貨係手,
唔夠一年嘅故事,你地就夾硬話山王唔完再畫落去就會拖,真係有D夾硬喎

無錯,睇豐玉就知,連安田都有表現,安西開始出料,根本作者仲慢慢舖排緊,係去到山王突然推到好盡好快

根本就一直鋪緊森重寛係大boss咁

我第一次睇已經覺得個故事好唔完整,打幾場就完左,好多角色出一出介紹完後面又無戲份

啱呀 好想知愛滋之星點勁法

被擔架床抬出來的男人沒什麼了不起

缺陷美呢家野你識條春咩
櫻木打到殘左 其他人打到無曬力 一兩日點recover
咁樣都拎冠軍真係唔合理啦

而家係講緊合唔合理,
我上面都講左,打山王係好睇,
但客觀D睇,呢個唔係井上想畫嘅結局,
而係佢同jump鬧出來嘅結局。
所以咩打到殘,打到累,都係為左勞資糾紛而寫出來嘅過程同結局。
如果無勞資糾紛,打山王就未必打成咁,
入面亦未會突然出現河田,澤北呢類神人。
再講,唔好成日話井上再畫落去會拖,
根本佢之前舖排左好多路,大把貨係手,
唔夠一年嘅故事,你地就夾硬話山王唔完再畫落去就會拖,真係有D夾硬喎

無錯,睇豐玉就知,連安田都有表現,安西開始出料,根本作者仲慢慢舖排緊,係去到山王突然推到好盡好快

根本就一直鋪緊森重寛係大boss咁

我第一次睇已經覺得個故事好唔完整,打幾場就完左,好多角色出一出介紹完後面又無戲份

啱呀 好想知愛滋之星點勁法

被擔架床抬出來的男人沒什麼了不起

愛知之星應該唔夠牧黎

森重寬好似淨係識入樽

係快攻跟唔上

名朋工業 對 常誠

森重防守都會有返咁上下

山王一定係最勁
但森重係全書最屈機

不過力量一定勁過河田

森重寬應該輸經驗

名朋工業 對 常誠

森重防守都會有返咁上下

山王一定係最勁
但森重係全書最屈機

不過力量一定勁過河田

森重寬應該輸經驗

真係好誇張 入撙撞低兩三個人
LBJ都唔得
其實日本高中籃球
係咪個個好撚高?

櫻木 1.87
流川 1.88
三井 1.84
官城 1.67
赤木 2.02

其他隊差唔多高
冇記性幾高

記憶中既高度
有錯指証

森重防守都會有返咁上下

山王一定係最勁
但森重係全書最屈機

不過力量一定勁過河田

森重寬應該輸經驗

真係好誇張 入撙撞低兩三個人
LBJ都唔得

河田都好誇張
屈死赤木
比流川通渠都block返
仲block過哂櫻木/赤木

進攻效率高,有步法有控球
有冇人知
日本邊到
有佢地5個人 手辦公仔賣
要去秋葉原搵?
反而我覺得寫宮城寫得太少

彩子痴漢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞