Samsung Galaxy 討論區 (176) 你拎咗機未

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
其實我之前貼過好幾次,主要係將佢俾你嗰啲防水膠紙黐好晒喺啲啱嘅位, 之後我會用普通透明膠紙將全部機剩返嘅位全部黐晒, 咁就冇可能流入去啲制度。
咁唔換啦,本身用緊13pro,諗住試下新野,
對上一部Samsung係galaxy s。

唔用防窺貼個人無乜安全感
個個好似你咁fit就梗掂 自蟲有個fd整衰左後,我唔敢介紹比啲fd自己搞,
有係有嘅,軟貼嚟,但防窺貼用唔到屏下指紋(我估即使S22新機都唔得)
tab s8 同埋立式保護套, 仲有個纖薄式鍵盤
同埋watch 4

到底係有啲咩令到佢咁耐都寄唔到

等到灰
但係一張mon貼如果要$3-400, 我寧願買Samsung care, 有咩事成塊Mon換咗佢算。
見到上面有個師兄話會後悔
Note 8果陣我已經玩Whitestone
新野一盒買番嚟果陣都要300幾
仲要自己貼 又貼衰咗次
膠水就得兩支 心理壓力大到

仲未計去啲手機鋪貼咗張吹到幾撚勁嘅非UV貼
屌佢老味 成舊幾水 冇半日就有氣泡
呢吓我就真係後悔

所以人地連工包料我覺得算係咁

係架,睇大家心理偏向邊啲,我以前用apple時買care 裸mon不過後來用落 好少爆貼就用返啲靚貼touch wood
Apple點同, 平面Mon貼白卡佬都貼到, 成本平好多。
平面芒的確係易搞好多
係咪跌爆比墊底就ok?
if yes, 我裸跑算
直接淘仔都有一堆廠直出,又係十蚊八蚊塊連疏油層、膠水幾蚊支。

本身貼唔難,唔入塵先最難。
撳錯腐皮sor
想問巴打條褲邊度買
可以再分享多少少技巧
貼之前剪爛兩個File, 整一個類似武肺防飛沫嘅U字型擋板, 喺入邊嗰個位黐,啲塵就唔可以周圍飛入嚟。
貼之前喺附近噴下水,周圍環境濕度高啲嘅話就冇咁多塵。
最後就癡好膠紙唔好俾啲膠水入部機。
不過都係自己衡量返有冇信心。
琴晚旺電買左隻micro SD card reader
USB 3.1黎, 有type c 同type a
幾快下, 過資料依家方便好多
插電腦好慢
想請教SAMSUNG INTERNET點可以設定到直接用APP開網址?

之前用FIREFOX可以SET例如按YOUTUBE LINK就直接用YOUTUBE APP開
sor,比條褲勾走左,想問條線邊度問
直接出旺角痴uv貼啦
你部野成皮野
塊貼假設唔跌落地下根本就唔算貴

巴士知唔知佢額外trade in回贈果個係點拎?
條線係黃金展昇買
睇嚟要拎去維修中心睇下, usb a to c線駁電腦冇反應, 得充電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞