Samsung Galaxy 討論區 (176) 你拎咗機未

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
清知唔知3星換電有冇list個價出黎
唉一心諗住首日衝出去轉會
SMT冇白都諗住照屌黑色
點知中左武肺
睇巴打啲開箱睇到扯晒旗
有冇巴打都係13pro max轉會?
有無巴打同我一樣smt訂未有消息
條線3A已經夠
搞到我都開始有啲心郁郁
18/2訂酒紅s22u 512gb, 原本話7號送, 但佢用順豐頭先打黎話轉左嘉乜物流要8/3先送
雙修啦 13PM轉會就唔多理智
amazon買嘢最驚就係抽中嘉里
13PM核電王, 一係雙修, 一係13PM啦
5g
嘉里有乜問題?
笠左殼有冇頂起
Lm
用左一日S22+
使用感受同之前部note20差唔到幾多
套完原裝殼有啲重 但係唔敢裸機

好彩新殼今日係韓國發貨
希望月中收到
邊隻殼先 原廠果隻未拎
我用緊CMHK 送果隻 作唔到準
覺得電力續航如何
轉用samsung三日有感

好:
1. Mon真係好大,就算畫中畫都唔會擋咗其他內容;戶外真係好夠光,第一次喺戶外都可以咁清楚睇到手機內容
2. OneUI好多嘢玩,好多嘢可以自己控制,good lock好正,edge lighting都好正
3. 影相好高質,主鏡到長焦都好穩定,100x變得實用
4. Community support好好,無論連登定係佢內置嘅samsung member
5. haptics好扎實,打字好舒服

唔好:
1. 家燕mon,尤其睇netflix個陣有啲礙眼
2. 隻手成日擋到底部喇叭出聲,對比Sony雙喇叭Samsung設計得唔好
3. 電量冇想像中好,雖然暫時都叫夠用嘅
4. 影相對焦冇Sony咁穩
5. 好重,以前用sony可以單手用,宜家唔得亦都唔敢啦
6. 1000xm4用ldac播歌時無論邊個mode,如果開app個陣有陣時會冇啦啦斷一下,which Sony係唔會,希望只係小bug可以fix
7. 來電震動有啲弱

另外就係三星kill app真係kill得好勁
我都係13PM轉會,不過我係完全唔打機
我重視手機function多過硬件先轉會
爛到爆
仲衰過d 9流速遞
你去amazon post 睇下就知
sf都話可以mon住幾時到
嘉里真係去咗外太空
有冇人記得今年1月份官網用渣打買野邊個月會收到現金回贈?
淘仔大約40 HKD
磨砂硬殼幾好feel
感覺上好似差d
要出下門口用成日先知分別
本身我部note20都係借阿媽嘅用住先
因為再之前部s10好似倒水咁
點都係要換
如果用s10對比肯定好好多
係,搞到我唔買
any link or keywords?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞