Samsung Galaxy 討論區 (176) 你拎咗機未

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
2-4月份promotion 7月份收到回贈
之前果期應該會早d?
十成九中空膜嚟,即係玻璃透明位無膠的,得四條黑邊有膠。

你可以問下個客服
黑邊就係要黎遮住d膠痕
正常, 中間隔開左
點為知好慢?
你要問下佢係咪全膠玻璃貼, 即係中間有上膠
不過黑邊貼普遍都會遮MON
係我想入番去whatsapp folder back up 相片
我知道入面有100 張相
但喺個window explorer 條綠色bar load 好耐都load 唔晒出嚟
到load 完可能會話得20 張相
但我睇住部機明明就係100 張
我番去再入
可能就話15 張相
再入甚至試過話empty
更加唔好講話drag and drop
會一世都copy 唔到
今日試咗兩三個鐘都係咁
預左冇咁核電架喇
copy 番我覆另一位師兄:
係我想入番去whatsapp folder back up 相片
我知道入面有100 張相
但喺個window explorer 條綠色bar load 好耐都load 唔晒出嚟
到load 完可能會話得20 張相
但我睇住部機明明就係100 張
我番去再入
可能就話15 張相
再入甚至試過話empty
更加唔好講話drag and drop
會一世都copy 唔到
今日試咗兩三個鐘都係咁
有啲中空仲垃圾得左右2邊有膠, 上同下中門大開
ramplus果個位較到8gb有冇咩分別因為佢都係顯示住得12gb
咁唔係好慢
而係你copy 唔到你想要的files
係我講得唔好
或者話我係讀取有問題
買定個靚尿袋
中空膜一定係垃圾, 就算四邊有上膠都係垃圾
中間全貼合, 有黑邊都還勉強可以, 不過會遮MON
得100張相都load唔到都唔關條線事了

確定enable咗USB data transfer,電腦有認到部手機再比你禁入去whatsapp folder?

另外如果有type c手指可以一試
我S20+ S21+都係虧
過晒保?
未去到咁慘情下嘛
好,唔該晒你同各位巴打,聽日出去睇下先
有enable data transfer
有認到機
俾我入到whatsapp folder
但唔可以正常load 到入面嘅嘢
我琴日先至用一模一樣嘅方法back up s9+
完全無問題
係部s22+ 先出事
s22+ 嚟的
有備無患啫如果你唔打機都好啲嘅
响手機裡面開files app咁入去同一個folder睇唔睇到果100張相?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞