[吹水鬥慢大賽] F1 2022 季前試車 討論區 2

1001 回覆
3 Like 10 Dislike
野田樹潤將會參加 W Series Testing

https://wseries.com/w-hub/w-series-stars-set-for-spanish-test/
每場賽事起價,邊個想揸就課金揸一場
大頭其實都少少濕鳩,琴日記者問佢,佢無講自己立場,話睇大會頭

叻就仲衰,好似 1600 驚慌記招咁話唔係好知咩事,唔表態住 …
牛奶,四萬,麥記都冇表態
氣有出ig story
算啦
基本上大家都係睇風向做人
牆頭草都好過啲偽君子
其實係圖講到咁白

Max 個講法都只係話有戰事就唔應該去
無好明顯咁屌俄佬
平治會唔會出聲好難講啊,德國佬,俄佬又好似幾鍾意買平治
Vettel 作為 GDPA 主席以身作則真係掂
斷估今日素應該都會出聲

始終 F1 呢個運動背後牽涉太多污糟錢同政治
車手就可以講得含糊啲
車隊都要搞清楚背後國家級金主同俄佬關係
講錯嘢就唔係 twitter 俾人屌咁簡單
主子唔講野
素狗吠都唔敢吠
其實最傷嘅唔係Haas, 佢至少唔喺俄羅斯登記,都仲可以置身事外

SMP 先係首當其衝,唔知佢哋啲socials 有無著火
平坦係必需的
呢代車之前其實車底一路負責緊全車40%左右downforce
只係今年比例多左個問題更明顯

Seal車裙腳可以用vortex做
舊時既y250 vortex同barge board就係用黎製造vortex封住車底
呢一代車都可以見到RB有做類似設計

Ground effect既有效高度範圍同橫向翼展成正比
但由於部部車既闊度上限都係2米
換言之今年鬥既就係Venturi tunnel既闊度

Tunnel愈闊ground effect既可控高度就愈大
所以可以見到RB/AM/垃利個sidepod設計到咁鳩
但呢種設計仆街在會升高全車重心
當發生porpoising既時候更難控
不過呢d野就交比suspension班友搞
德國意粉9到咁點會出聲
車手唔出聲唔想講錯野好合理
但係某隻人權鬥士次次呢啲位就潛水當睇唔到就真係好偽善囉
拎架兩座位出嚟,叫舒仔帶啲富豪兜風
We race a$ one
F1位交易現場, 眾籌買一站俾咸狗去揸
其實個車底最後都會變平坦嘅話入口啲欄柵有咩用?你覺得AM 個double floor design 可以加幾多df?

另外大牛將兩塊隔板整到咁貼係唔係想加速啲空氣射去唔知邊度?
圖:

英撚通常等到大局已定先會出聲
近排忙到無跟到,剩係知到彈彈車
同埋最鐘意出聲果個咸狗到依家都未講野,收皮啦屌你
所以圖真係好值得尊敬
所以英狗偽善冚家剷唔係講笑
BJ 今次好落力
咸狗就算啦,最緊要勇者回歸
素狗好似都係director,聲都唔聲
圖呢啲好聽咪叫真性情,敢作敢為
車迷咪鐘意囉
但F1最唔需要就係呢啲
圖最錯就係當眾屌柒白頭佬
就算當年reverse grid 叻都係講一講,咸直情唔表態借圖把口講
係得圖直接到講bull shit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞