[吹水鬥慢大賽] F1 2022 季前試車 討論區 2

1001 回覆
3 Like 10 Dislike
係啊
會唔會搞到重現 Non-championship 分站

F1 2022 季前試車 討論區 3
https://lih.kg/2909930
concorde agreement 要車隊出席所有賽事
皇狗球場
利伸:皇
哦 班拿貝Lego
海豚跳:F1車隊抄襲McLaren的方案將非常容易

據德國媒體AMUS報導,Mercedes車隊指出,McLaren可能已經找到了解決海豚跳的方法。採用地面效應底盤後,車隊發現2022款的賽車在直道上出現了明顯的起伏,即所謂的“海豚跳”。McLaren車隊被對手發現已經解決了這個問題,在底板尾部車隊安裝了一條與底板邊緣平行的槽。“這種方法在車隊之間進行了分享,Haas車隊在第二天的測試中取得了很好的效果。”Mercedes車隊的人士透露。

Red Bull車隊首席設計師Newey表示:解決海豚跳不難,難的是既解決這個問題,又不損失圈速。F1官方的首席技術長Pat Symonds表示:F1官方向車隊提供了一個解決方案,即在底板尾側部門上翹2.5毫米,以便疏導尾部的氣流。但他懷疑車隊不會采納這種方案,因為車隊的研發已經太超前了。
佢條女係烏克蘭人

依家究竟係唔比代表俄羅斯出賽
定俄羅斯車手就唔比出賽
英文同中文啲料唔同玩法
中文啲料咪都係抄FIA 嘅official statement

不過佢好嘢,成篇statement 濃縮到199999999
而家好似係唔可以用俄羅斯個名參賽
其實有咩用??
唔可以用俄羅斯 Russia個名去參賽
但可以用俄羅斯汽車會(大概) 個個簡稱RAF去參賽 舊年揸波都係咁嘅情況去參賽 不過當時情況係因為WADA
最後其實佢咪又係拎住俄佬passport 鬥車
最多係ban哂D俄佬資金
不過士便個情況係怪D既
因為同個老豆有直接關係
魚雷個D又唔係好似士便老豆同普京有咁大關系
好似係連RAF都唔用得
Spin蛇有位係因為佢有爸爸課金
而家就嚟唔俾佢課自然就要say goodbye
同年齡既無一個夠佢鬥 重要岩岩有WDC
咸,圖,大頭 玩多1~3年
後生果班Norris,羅素未成氣候
得返Gasly, 但係細牛 無威脅
辛斯勁似翻版4萬,
Leclerc就預左無希望
辛斯望就望拉利今年/出年突然勁抽, 可以執下雞拎分冠
如果唔係太子歸位就無lu
sor sor 小妹唔睇波,嚴格嚟講係唔識睇
岩岩幫MAX 拎到個WDC 襯佢重開心緊更係簽多幾年
過2年喊SIR 真係退 你覺得有邊個可以威脅到佢?
素呢D垃圾可能今年連幫benz 拎9連冠都成問題
如果佩大師正常發揮 今年紅牛部車又生生性性
廢素只會淪為佩大師賽場上既一件玩具
體壹本身垃圾
Russian/Belarusian drivers, individual competitors and officials to participate in international/zone competitions only in their neutral capacity and under the “FIA flag”, subject to specific commitment and adherence to the FIA’s principles of peace and political neutrality, until further notice

國家隊唔俾出 運動員要under fia flag
F1 2022 季前試車 討論區 3
https://lih.kg/2909930
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞