[吹水鬥慢大賽] F1 2022 季前試車 討論區 2

1001 回覆
3 Like 10 Dislike
理論上係
但實際上搵完返嚟都要垃利肯先得
依家成隊車資源都係靠垃利
冇咗sponsor hass仲有乜嘢藉口要留佢

隨時即刻破產添
一陣可能roy nissany上嚟
直接賣俾andretti咪算囉
gros強勢回歸
Webber 真係起飛起到響哂朵
呢件直頭唔夠分拎super license
27歲嘅academy車手
部車飛住cut conner唔洗罰
等睇半個grid爛suspension DNF
得一個喊狗仔夠膽出來講嘢,但都係係到瀨落亞洲人racist
https://www.facebook.com/136113706438041/posts/4728442160538483/?d=n
最大撚獲係Spin 老豆條水喉隨時被凍結,而家除左盡快搣甩俄佬排頭,更加要搵白武士番黎,一陣破產真係邊個都唔洗搵
呢d事大家都要譴責,但喊蛇就唔洗
Aero野點都會有control lag
就算sensor sense到份尾跌緊落去
個開關時機點都會唔準
呢樣就係aero最乞人憎既點

而降低control lag唯一方法就係降stability
好似戰機/表演用花式機咁
Input同respond個lag極少
但aero另一樣仆街野就係stall
低stability既aero device一stall基本上係不可控

Jeremy Clarkson
琴日主席同maz爆gearbox係係因為個floor係咁屌地
講起升降areo就諗起前年哈屎個尾
無定向升降
走去睇下

班台仔仲係未識分賽事總監同裁判嘅分別
Lifting Turn

想學下野,即係當車底形成一個密封嘅Venturi tunnel,而地面係平坦嘅,咁ground effect 嘅可控性就相對大啲同穩定?咁今次唔用八十年代嗰啲skirt 嘅話,可以點seal車底嘅airflow?
塞賣波同哥桑心諗

多謝兩個rookie證明佢哋揸到有分算係咁
佢哋兩父子又真係幾似樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞