[吹水鬥慢大賽] F1 2022 季前試車 討論區 2

1001 回覆
3 Like 10 Dislike
人權鬥士肯出聲未
Andretti係後面搖滾準備
Max 都話唔去。
咸狗呢?
最多咪賣盤唔洗執。真係全面制裁佢地都唔可以收俄羅斯資金啦。依家英國兩黨都講緊搞鳩車仔老細。
賣俾andretti囉
而家有傳緊spin老豆泵唔到水,搞到spin無位轉俾pietro fittipaldi 揸
點解會咁 ground effect製造下壓力唔穩定?

利申:想學野
Ground effect 拉低架車,拉低完少咗空氣進入車底部份,ground effect 減弱,車身上升,loop
即係製做既下壓力唔係constant?
哈屎今日白車上陣

但係好似話 Skysports 問佢係開戰前
報導出來就已經開咗戰

https://twitter.com/DarshanChokhani/status/1496937670618279939?s=20&t=1T_3RdFpGoK3v3ODXejqWg
haas 終於做番d正義之事

alpine俾錢oscar仔上算啦
和平使者 世界第二 咸美頓先生 帶頭杯葛俄羅斯分站未??
咸帝
講真,俄烏呢單嘢
屎邊都好撚無奈
越快就越大,車頭就越壓得低
壓到某個位會好似飛機翼失速咁,無下壓力
個車頭就彈返上去,再 loop 過
之前有鬼佬嘅analysis講過今年嘅suspension setup令到ground effect 嘅downforce穩定將會喺其中一個重點
以前嘅ground effect車就係用超硬setup令到啲車一跳就仆街有危險先最後ban晒
有無黑人死?無?理撚得你滅國定核爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞