Adblock/Adguard/NextDNS 係咪廢撚咗? (8)

1001 回覆
50 Like 4 Dislike
Adguard pro 係咪買左之後 仲要set好多野
連登真係on9 , 成個上晝我對比過平時, 電量消耗起碼少20-30%, 原來平時不停偷偷background load 廣告, 正一on9 apps
有冇人用緊14pro set左feel到食少左電
我都出現呢句,仲要比佢扣左信用卡錢,咩都無。

等緊客服回覆
買咗之後跟足第一頁同呢個list set up (check過冇漏)
但係instagram story同facebook app都仲係有好多廣告
有冇巴打知可以點?
想問Adguard premium,
iphone 加mac 係咪都計2個login ac?
係, 不過個VPN 係無connection 出街既. 全部internal 處理
無分別.
make sure 你係download "adguard", 而唔係adguard pro. 跟住adguard 裡面應該有login
注意番, 好多好多好多人無跟足首post 黎做setting 既, 久不久係會見番廣告. 另外我唔建議用adguard DNS server, 應該用cloudflare dns 或系統默認. 因為用adguard dns 之前係會block 左恆生app 同馬會app.

真係用adguard dns server 的話, 自己留意番, 久不久出番廣告的話要自己troubleshoot 啦
係正常
裝左半日
真係唔錯 部機凍凍地唔係好慣...
我下次改做 Adguard/NextDNS/ControlD 手機廣告攔截攻略 ...之類
直接Adguard/Adguard Pro
集中D
之前個標題已經幾隻APPS根本唔會入黎...
3 大app 係唔會攔到.

facebook, youtube, Instagram .

呢d 只可以用 Safari browser 開先會無廣告. 用app 係攔唔到.

感謝
再凍d 熄左佢暖下手
係, 睇番首post.

市面上我估無一個app 可以一download 落黎, 就會乜柒都識block 晒乜都唔洗攪. 主要原因係大部份呢d ad block 既app, block 既都係國外 d app 既廣告. 亞洲地區好多野要set 先識block 埋香港既廣告
今朝搞完部機真係無咁熱,以前上連登上得耐會lag
頭先未IMPORT LIST
部機已經無乜廣告
屋企個server仔起個docker裝左AdGuard Home
之後全屋既野都block晒廣告

再係手機set 埋on demand VPN, detect到唔係屋企wifi時先activate,
連返屋企經AdGuard Home出街

最後本身有apple developer account, 所以用xcode裝埋無廣告版youtube/facebook

安靜晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞