Adblock/Adguard/NextDNS 係咪廢撚咗? (8)

1001 回覆
50 Like 4 Dislike
Adguardpro係咪廢架

開埋vpn都 block唔到廣告

有走setting 開vpn了
都仲係有廣告

連登開始強大了
全部廣告出返晒嚟
去嚟去呢款
兒登仔水平好野
成日都見到人話「連登突然出返廣告」

我都係跟樓主post set adguard ,唔知點解我好似無試過「連登突然出返廣告」..

一路都無問題

其實係咪大家有咩步驟miss左?
我由佢8蚊個陣就開始用到依家 用咗幾年keep住一直都冇事 但自從上次ver.更新完就一直虧虧哋 一時得一時唔得
我都未彈過出黎
有無set 咩tunnel
你係用app定網頁版?
都係跟住個po入面咁set
唔知發生咩事,熄咗就可以send 到signal
我用iphone appstore adguard free version 再in-app purchase 付費版
我用in app purchase版
都有更新到最新版
但好似都正常
未見連登有彈廣告出來
兩個可以同時連返咩
用返pro夠數加咩dns
好多人唔識玩 剩係加上面list求其算數
然後又呻又有新ads
就咁睇你講, 你check 一check , 有無跟足首post 所有setting, 同頂置post #176 既block list. 個setting 要100% 一樣做個base, 先會work. 你可以跟據個base 加野上去, 不過唔可以少過個base 有既野.
通常如果一路work, 係upgrade 完唔得既話.

產曬佢. 係app store download 過. import 番d block rules 入去. 同make sure 3 樣野.

1. 個DNS server 係set 做cloudflare 1.1.1.1 或google 8.8.8.8. 唔好用Adguard DNS.

2. subscribe list 個度, 係要人手打個filter URL 落去, 個URL 係首post 度有. 整完個subscribe list 係叫 Adguard SDN filter. 好似下面個圖咁. 好多人我知出問題既, 呢個位做錯左.

3. 就係import 番你之前backup 既block list 同 allow list. make sure 個block list 係跟番 頂置 post #176 . 另外一批人話出廣告既, 就係無跟足頂置 post #176 個block list.

其實我想話, Adguard pro 只係一個filtering engine. 佢唔會"唔work", 佢只係跟據你俾佢既rules 去做filtering. 如果你突然見到廣告, 即係話你俾佢既rules 有野漏左, 或者d 廣告用左另一d domain 黎 work around 左我之前set 落既rules. 無其他可能. 所以錯既99% 係人為錯誤, 另外1% 就係廣告商出新野work around d blocker.
但我人手打個filter URL落去佢彈出黎個名都係Adguard DNS filter, 唔係樓主講既SDN, 呢樣野都困擾左我好耐
我之前都係咁,但今次完全手打就work左
請問ios Adguard pro set完會著咗vpn係咪正常?
係正常既. 睇番首post 有講個logic 係點work.
Thanks, 巴
今日點解開始Google API 都block? Google map load 唔到
邊條list 出咗問題?

你睇番你用緊邊條subscribe list. 如果跟首post 的話, 你應該得一條, 個名係咁既

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞