Adblock/Adguard/NextDNS 係咪廢撚咗? (8)

1001 回覆
50 Like 4 Dislike
因為跟據個表, 食得最多電係facebook. 你有35% 電用左係facebook , 跟住就到富途用左你23% 電. adugard pro 用電係接近0%.

我諗要測試既方法分2晚黎試. 臨訓前差滿100%, 跟住唔好充住電訓.

1. 第1晚, 臨訓前screenshot 一次battery usage. 起身再睇番同你臨訓前個screenshot 比較下邊個用最多percentage

2. 第2晚, 熄左個adguard pro 佢. 臨訓前screenshot 一次battery usage. 起身再睇番同你臨訓前個screenshot 比較下邊個用最多percentage
150蚊姐。
不過我轉左用ControlD
我晚晚都有測試第一個方法,都剩係adguard pro運行緊但用電都係0%
今晚試下臨訓前熄左佢,唔該晒潮偉巴
有冇人知如果想係LG電視block youtube ads可以點攪
請問IG APP block到?
加落dns 咪得
自己搵
狗會個app 開唔到 點搞
開左adguard 恒生app都連唔到
純粹師奶心態
會好用d嗎
最緊要會唔會全

你入唔入到呢個畫面? 唔得嘅話, 用member tag 貼你block list 同用緊咩subscribe list

你入唔入到呢個畫面? 唔得嘅話, 用member tag 貼你block list 同用緊咩subscribe list
求救, 本身只係想block LGTV d youtube廣告
已經成功setup左adguard home/ docker 係隻synology nas度, 亦都係asus router度set左隻nas做dns, 最後都成功block倒LGTV YT d ads

不過問題黎啦
經主router connect wifi出街冇問題
但隻aimesh node就連wifi 都connect唔, 幾部機都係search倒, connect唔倒

有冇人知咩事?

呢度點攪
有冇巴打知道點樣可以撈到in-App 廣告條link 出黎?
督極都無反應
有geo unblocking 兩個世界啦
好time consuming 既一件事. 仲要唔係100% 得, 好似 facebook/IG 個d 係一定唔work.

基本上係先係adguard 開個log 睇一次現時timestamp 見到咩, 記住最後個句係咩. 跟住開你要試既app, 一見到廣告即跳出去,入番adguard 睇下多左邊幾條 domain 係log 到, 續條試.
原來有得開個log 睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞