Adblock/Adguard/NextDNS 係咪廢撚咗? (8)

1001 回覆
50 Like 4 Dislike
adguard 都有dns service
同nextdns 差幾多 ?
點解會block咗iCloud同signal
adguard 係咪一買就買兩舊幾水 一年?
其實你個list電腦版有冇用
我想問, 我見家庭plan 以前有做過$29.9終身使用....
係咪一樣?
https://www.reddit.com/r/Adguard/comments/l09at9/adguard_family_plan_lifetime_subscription_2999_76/
講個信宇用左咁耐暫時未有事
感謝你
望落正路, work 就得. iadsdk.apple.com 本身就係會出廣告既domain 黎, 不過你唔開又用唔到. 都係侷開
Thx
最近斷網斷得好嚴重
重裝再set都仲係咁
要點解決?
NextDNS 啦, 唔好咁硬頸
其實係點斷法? 因為我見人成日講, 我自己無預過.

你係咪wifi connection 同5G 會成日跳黎跳去咁? 定係話, wifi connection 斷, 跟住又接番wifi connection?
刪除VPN profile解除安裝咗先,reset network connection之後再重新安裝set個晒啲嘢
我自己係連wifi/data時,直接斷internet ,
熄左就無事,一開返有返個vpn Logo 就上唔到網咁
通常熄左佢一陣,照用電話,記得時再開先知有返網絡
我就冇跳黎跳去既
你用 member tag 貼你所有你郁過既setting 黎睇下.

包括 DNS server setting, DNS filtering 裡面既 block list, allow list, DNS Filters
唔該潮偉巴咁樣其他位會唔會出返廣告?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞