Adblock/Adguard/NextDNS 係咪廢撚咗? (8)

1001 回覆
50 Like 4 Dislike
想問俾錢買adguard pro同我係raspberry pi 度setup adguard home有乜分別?
Lm
唔洗理, 無左呢個option.
分別係, adguard pro 會係你手機處理個filtering, 而adguard home 就係你手機駁左番去你屋企隻raspberry pi 先, 再係個度做filtering.
controld 出左 3rd party filters 啦
RIP NextDNS
nextdns 都有佢好處既
試咗一星期Adguard 個 DNS
幾好用,未試過斷,一樣有log 睇可以customize filter
而且唔會突然load 嘢變慢,連線都快
3rd party filters 係過濾廣告?
點解 search過好似唔多見呢個controld資料
用法同nextdns一樣? 安全私隱保安方面

要求都要描述檔同iOS 14以上?
推薦上面 d list 俾你=)
想問吓係應該要加晒上面8條,定係就咁巴打嗰個已經係包含晒上面8個?同埋#2個個all list係繼續一齊用買定係用呢個取代就得?

Btw 感謝巴打付出
8個list 同你maintain個list 有幾多重複?
想問下adguard如果買pro係咪可以封鎖埋app入面d廣告,例如youtube?而家用免費版淨係可以封鎖網頁入面d廣告
詳細既睇頂置post , 其實答晒你既問題

https://lih.kg/vRkPmPX

簡單講就係pro 版係可以block 大部份app 入面既廣告, 除左facebook, youtube, IG .
唔好意思巴打,頭先買左adguard pro,但係我周圍搵都搵唔到個dns setting..... 可以點搞。。
佢改左位

篤落去dns protection 個字個度

更新左之後 唔見左filter list, 請問有無人知道點搞
iphone 黎講.....其實裝左 adguard 個 mobileconfg 已經無晒廣告

點解要買 pro
我估你講緊既係Adguard DNS private server Beta.

呢個暫時係免費, 因為仲beta 緊. 遲d 一定會係收費.
DNS幾好 家陣就話買VPN比埋 不過個VPN垃圾
仲等我搞左成晚 終於有返個filtering 唔該曬巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞