平心而論 姜濤成日話自己做音樂合唔合理

334 回覆
733 Like 143 Dislike
佢都唔識作曲 得把口
咁我係清潔工 我都負責學校照常運作
都係一句姐
咁差好遠啦

抄John Mayer
你想講製造音樂 定係做邊行果種做音樂
做音樂佢無錯 音樂行業佢有參與喎
字面上咁解咁答

利申:無聽佢啲歌
淨係討個論 反咗啲乜
好想知識姜逼粉認唔認同twins係資深音樂人
幾時人聲唔係音樂嘅一部分?
你唔好去聽純音樂
平心而論 姜濤成日話自己做音樂合唔合理
https://lih.kg/bgztwLV
#12 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

呢啲嘢睇下厚唔厚面皮啦
至少都唔係樓主講嘅 "齋唱歌" 誤導人
識樂理編曲混音後製先算啦?
收爺啦7頭 日撚日係到李榮浩李榮浩
班仆街勁撚兒戲
你有冇實質例子支撐住 你喺隔離俾意見都一樣可以落你名嫁 反正冇人知
雖然嚴格黎講唔可以話佢錯 但同係咪可以用呢個名自居完全係兩種層次黎 更加唔洗講有啲人連commission人地都可以拎出黎做例子
大家就睇吓樓主呢個回覆
呢啲就係典型畀埋資料佢睇
都要巴巴閉用咁嘅口吻問返你有冇證據嘅人

呢種人事現實遇到都要避避
大家就算不斷幫佢搵證據佢都會繼續話假㗎假㗎
真心傻傻哋無法溝通
《愛情簽證申請》姜濤有參與填詞

《愛情簽證申請MV》參與MV故事創作

《It's for you - 亞特蘭提斯國語版》姜濤親自填詞

《孤獨病MV》姜濤做導演親自執導一鏡到底、以自身經歷作為題材

《I Know》姜濤排舞

《蒙著嘴說愛你》姜濤創作手勢舞、主動提出要製作一首發放正能量的歌曲為疫症打氣

《鏡中鏡》姜濤有份構思創作方向,以自身經歷作題材
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞