平心而論 姜濤成日話自己做音樂合唔合理

334 回覆
733 Like 143 Dislike
Puppy love首歌個「作曲人」 蛋撻頭抄歌

隔離post
合理
部份合作過嘅音樂人都有講過姜濤係會參與創作
就算一時間搵唔返晒啲訪問同報導
列到出嚟嘅至少都有以下呢啲

《愛情簽證申請》姜濤有參與填詞

《愛情簽證申請MV》參與MV故事創作

《It's for you - 亞特蘭提斯國語版》姜濤親自填詞

《孤獨病MV》姜濤做導演親自執導一鏡到底、以自身經歷作為題材

《I Know》姜濤排舞

《蒙著嘴說愛你》姜濤創作手勢舞、主動提出要製作一首發放正能量的歌曲為疫症打氣

《鏡中鏡》姜濤有份構思創作方向,以自身經歷作題材
你勁癲
你都戇鳩嘅 人哋會話拍電影做演員 你邊撚到見到有人會咁樣講
點解唱歌唔可以叫做音樂?人聲唔係音樂一部分?
咁唔怪得之前個紋身西客都話個紋身係佢自己design
所有剩係唱歌嘅歌手都唔可以叫自己做音樂人
咁唔影響193有份填詞所以係音樂人
咪係 咁都唔叫有份做音樂
歌手同做音樂應該係兩樣野?
樓主pin this
你點分的
如果你係姜濤咪算
Haters睇到都睇唔到
佢天生唔係好叻但真係有努力去嘗試
林家謙講出嚟咪合理
佢就乖乖地做個偶像派唔好搞咁多嘢啦
樓豬:再嘈搣埋gareth t aga 林奕匡佢哋柴,係咪音樂人由我哋決定
Haters睇到都睇唔到
佢天生唔係好叻但真係有努力去嘗試
即係你真係覺得producer先有資格叫做電影人
咁個d金像獎影帝影后全部連被稱為電影人既資格都無
Producer vs artist
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞