平心而論 姜濤成日話自己做音樂合唔合理

334 回覆
733 Like 143 Dislike
以你嘅理論,作曲=哼幾個音然後包裝成自己是唱作人,唔難預計到當真係有獨立填詞作品嘅時候,你會話佢係請槍,總之姜濤有份參與嘅創作都是假的
呢樣係你預計唔係我講
法律版權上係
了解更多=做音樂?
不如話一個人有份寫書評等如寫咗本書
音樂本身就係音樂,同mv無關
唔識聽歌學人評論仲咁大聲
呢次live令反鏡嘅連登仔都話佢冇感冒喎
不嬲呢樣嘢都係睇夠唔夠厚面皮
就好似cv我啲htmls java ps ai excel skills 都係excellent
笑撚死 無感冒=/=好聽
難聽=/=冇感冒
你真係好撚識聽歌
大把有才華既人唱live唔差既人一樣有人覺得佢唱歌難聽(周杰倫都比人話唱到鬼食泥咁)
大把垃圾無料到唱到感冒童咁都一樣有話佢好撚好聽 (你班鏡狗)
佢唱到咁 又唔係作又唔係曲
佢係偶像
法律唔關厚面皮事
你唔係回我呀
+
書評=MV評論=MV?乜比喻黎
有d感覺要用影像先表達到
佢自己導演導到觀眾感覺到佢到底咩心情
呢d心情本身就係音樂入面嘅內容同意思
只係言詞間唱唔出種mode
咁都唔係關音樂事?
樓主真心好cheap
人哋寫成千字文就叻哥上身
傻閪 我乜歌都聽
係你地班反鏡果次話好聽反唔落
咁其實係
歌手係音樂人
有咩問題?
Pin啦屌 平心而論喎
到底點平心
樓主:香港叫開戲
演員演戲,其實唔叫造戲
乜歌都聽=好撚識聽歌?
好唔好聽其實好撚主觀既野
而個位巴打咪表撚達左佢點解覺得jer唱歌唔撚好聽囉
"喉嚨唱歌成件事好唔smooth+把聲不男不女係你先盲捧"

你 ? 你淨識 你識閪聽歌 我乜歌都聽好撚叻咁
你為反而反 連登反鏡都話冇感冒
反鏡話好聽=好聽? 驗下你個閪腦再出黎講野

主觀既野 佢亦表達左點解覺得唔好聽
而你? 得堆廢話囉
佢唱得難聽係一回事 live感冒係一回事
MV導演、令填詞人填詞填得準、唱歌技巧 咁都唔叫做音樂仲話自己平心而論
個重點係了解更多啊,訪問/宣傳/評論都可以令人了解更多,但唔叫音樂囉
歌就係歌 音樂就係音樂 mv就係mv
你不如話整mv道具嗰個道具明都係做音樂
就黎幫手拍mv個d演員都叫做音樂架啦
最撚好笑班傻鳩自己都識講係參與 但又可以化成係唱作人音樂人 嗱你有參加過就得㗎啦就代表你有做過野係屬於你嘅嘢 就嚟通街都係香港運動員 廚師㗎啦 人哋冇作俾你嘅話你唱條撚咩 唔通姜濤自己識得freestyle咩仲要你係求人作歌嗰個反而話我唔唱你咩都唔係
笑死
上面列咗唔少佢有參加歌曲嘅製作包括歌詞
你都可以仲話佢咁都唔算唱作,好似盲咗咁
呢一點好明顯站住腳唔好再講呢一點啦
你想攻擊佢你可以轉其他point
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞