為家人搬屋「私追」照跟 姜濤發火:講真給我空間!

702 回覆
447 Like 53 Dislike
幾年至少賺到億講到做乞衣咁
真心,普通聽下歌既fans點會同你喺銅鑼灣包起架巴士電車
佢本身就係食瘋狂痴女fans條水
刷view即係造假,點會正常
以前mv過100萬已經算hit, 而家比鏡粉刷到個standard係幾百萬都算少, 其他歌手跟唔到就話人過氣
我覺得直情影響緊個樂壇生態
對於大眾對明星這些私生活異乎尋常的關注,蔡康永看得很透徹,這就是娛樂圈工作的一部分,「娛樂圈的工作本來就包括了販賣我們自己的私隱在內,我認為這不是一個業內的明文的規定,可是是一個事實。就是這個社會需要明星,並不完全來自於對他們特殊的才華的需要,還包括對他們特殊的人生故事的需要。

你所講的這些鬧出來的新聞呢,就是這些,我們其實也樂意消費左鄰右舍的感情故事,我們也樂意回家跟另一半聊隔壁老張發生了什麼事情,是破產了、還是外遇了、還是離婚了。可是呢,隔壁老張的故事引起共鳴的機會不多,因為你第二天去學校講這些事情,隔壁老張別人不感興趣,所以明星是提供了一個大家感興趣的「隔壁老張」的故事而已。

那我認為社會很寵愛明星,社會給了明星非常多,不管是財富、名氣、注意力。而同時,這些給出去的過多的財富、名氣跟注意力也意味著要索取更多回來。這個索取就包括了大眾需要消費你的人生。大眾只消費隔壁老張的故事是無法引起共鳴的,可是消費明星的故事是可以引起共鳴的。所以街談巷議,茶餘飯後,聊這些事情是大眾使用明星的方法之一。所以,我覺得娛樂業的人只能有這麼一個認知,就是這是工作的一部分。
條友大陸仔唔識
中意叫佢薑圖又點 咁又叫唔尊重 係咪你先入為主
薑圖我係喺膠戰睇返黎 咁viu d企劃係咪十惡不赦?
薑糖真係惡過撚因為兩隻字起晒鋼
如果今日薑圖係比人雞姦既 連登仔絕對會為佢抱不平
事實係而家佢又要做雞 又唔比人𥄫野

有時覺得薑圖份人真係無乜野 普普通通咁
係佢班fans成堆烏蠅咁以為人地想搞佢哋舊屎
咁驚cj一早報左警啦
叫下春姐
夠薑申請法庭禁制令lor
直接改叫姜狗算啦,反正點都唔尊重佢
無乜點嘅 你鐘意啦 我又無權叫你鍾意佢 你都無權去決定人地成功/失敗 佢講一句就引黎咁大回響 咁佢都算幾成功
你地可以繼續圍爐取暖 無乜所謂
Keep going 相信有一日你地可以推倒mirror 💪🏻加油啊酸民們
班傻仔圍住姜濤轉好着迷㗎
係啊 你地班醒目仔 繼續係連登到轉啦
梗係 你哋會密切關注我哋愛嘅姜濤呀嘛唔係度係邊 你哋跟得咁貼梗同你鬥多愛佢
好啊 多謝你先 🙌🏻
私咩追,明明就係跟蹤狂
做愚樂圏就預咗有代價

何況係做鴨
你比人秒左 好柒
你啲例子好似dse雞作文個啲係人都用既例子
u is 絲嗎?
無乜點嘅 你鐘意啦 我又無權叫你鍾意佢 你都無權去決定人地成功/失敗 佢講一句就引黎咁大回響 咁佢都算幾成功
你地可以繼續圍爐取暖 無乜所謂
Keep going 相信有一日你地可以推倒林鄭月娥 💪🏻加油啊酸民們

換做林鄭條柒婆一樣可以咁講架,話咗你條賤種臭閪思維同藍屍小粉紅一樣架啦

係嘅 你最岩 最黃係你 比個貞節牌坊你 叻仔 👍🏻
No
講黎講去又講返政治 乜原來所有野都要同政治掛勾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞