[烈焰獸白卡老已死] 10月新作《數碼暴龍Ghost Game》 (31)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
都係 但如果佢唔繼續食瑠璃佢哋就咁收手嘅話
到時放走佢又好似唔係好過得去 始終佢食過人唔可以就咁算
七個death general有三個都係完全體
諗諗下
其實條問題去問安哥拉獸而唔係瑠璃佢哋真係好撚精妙
人類就算駁唔到食佢哋有乜嘢錯,都仲可以話「唔想被食」係人類嘅本能,佢哋「反抗」係天經地義
但係數碼獸作為另一物種理論上冇呢種「包伏」,佢駁唔到就真係駁唔到,但係佢仍然為咗瑠璃手刃朋友,其實佢起碼當瑠璃係「同一物種」對等關係
所以蛋蛋獸死前先問係數碼獸定係人類
其實就好似養寵物咁,你會好錫自己隻狗自己隻貓 。
如果見到有人瘧貓瘧狗,你都會好嬲好想條友死。
但係同一時間對住啲豬肉牛肉,我地又未必會有咁嘅感受,係因為你當左自己嘅寵物係朋友,佢哋有咩唔開心自己都會身同感受。

利申 非素食 有感而發啫

Btw 唔知安哥拉兔佢哋係digiworld食啲咩
定係佢哋唔洗食嘢?
下集 無頭東宮 童年陰影系列
依家我都睇到驚驚地
啲小朋友點頂
又係嘴遁
不過又有伏線,到底Canoweismon係因為咩原因退化

同埋好少見退化係落一個階段而唔係變返成長期
到28集都係單元故事,開始覺得悶
痴孖筋,直頭拆人屋都無事
唔係殺人食人用人做化妝水都仲有得和解
算係咁
今集有啲恐怖 三個主角都差啲gg
女神
02劇場版有消息未
唔好提有關烈焰獸的世代了
條傻閪Jerry Chan仲喺到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞