[烈焰獸白卡老已死] 10月新作《數碼暴龍Ghost Game》 (31)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
舉報左白卡未
完全封鎖左
無咩好消息...
今集真係好精彩
亂入既精靈都好無奈

伽瑪被硬捉再進獵戶再打出個太陽之拳
加埋前面因應敵方狀態進化
好活用到三種屬性

下集又係老朋友 亞基利獸
今集兩隻野都幾慘 想救人點知俾人當係鬼 好彩無打死
伽瑪個覺悟描寫得幾好 仲以為會再進化
集集都要有恐怖鏡頭
要舉報!
今集D打鬥真係幾好睇
睇開頭個段真係心諗依套嘢真係子供向咩
人都死鬼埋
邊忽子供向
前面舖得幾好 以為純暴走精靈
去到後面先爆佢地其實係想救人

係 都以為要進完全體
但三個mode 互換 現階段非常滿意
收貨啦 個羈絆好明顯 超越左重啟之戰
希望日本細路會中意
今集好刺激
今集好正 啲打鬥同作畫都一流
可以話廿集以黎最好嘅一集 其次就波高獸死個集
btw 希望多啲人睇呢套digimon 同埋希望日本啲小朋友會鍾意
存在意義同價值
細路點樣睇得明
睇完今集,覺得今緝數碼暴龍的主題係玩“共存”,另一世界生活的數碼精靈因為未知原因誤入人類世界,但佢地係數碼世界的生活習性同價值觀都同人類完全唔同,好多時好多在數碼世界好平常的舉動都會破壞人類原本和平生活,有d直頭連單係存在本身都會對人類產生嚴重負面影響,仲唔使講部份係直頭帶著侵略的目的黎人類世界,係呢d情況點可以求同存異,令數碼精靈可以和平生活到係人類世界時又令人類可以接受到呢班“怪物”的存在相信會係呢一緝的主題

依家明顯人類係當咗班數碼精靈同佢哋引發的事件係“數據幽靈”同“全息投影”,先至冇引發出騷亂,但呢個謊言總有一日會被悉穿(事實好多受影響的人甚至今集店員都已經察覺到班數碼精靈唔係全息投影咁簡單),到時兩方衝突主角企邊邊同點解決混亂就係爆點

唔經唔覺打咗咁多,係因為覺得呢緝數碼真係好好睇,表面上集集都係日常,但實際就一步步鋪緊路,而且每人性格鮮明,打戲又精彩,又唔會出現戰力混亂,d數碼精靈特徵又明確跟番圖鑑描述,同上一緝2020完全唔同,希望編劇可以把持住同越來越多人睇呢緝
今鋪真係勇氣燃燒不盡
最後一拳以為伽瑪比人打到變蛋
3隻都係黑色以為同黑迪路係同組織
東映近年好少有作品編劇咁穩定
暫時覺得結構同03有少少似
雖然咁講都仲係有啲怪佢哋
但係啲黑火可以細篤咁剩「燒」清司同啫喱獸大人個位
又可以大篤咁燒到成個旋轉木馬都係
咁點解當初唔整大篤啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞