(不定期live) 西班牙讀書與歐遊之旅(2)

393 回覆
34 Like 4 Dislike
我冇,但身邊人聽唔少,可能我窮撚氣息太重
西班牙 Barcelona
有啲想去下鄰近國家 但擔心洗費太大
一排冇見

我留咗四日,呢幾日我係覺得幾開心嘅,唔會覺得悶,但我都feel到如果長住嘅話會幾悶

呢度啲住屋咁貴,冇計啦

真係好好食
埋單大約50 euro,貴到喊出嚟

一坐低之後,waiter突然行過嚟問兩位飲咩,本身想嗌tap water,但呢啲場合又有啲唔好意思嗌,最尾亂咁嗌杯最平嘅sparkling water,但其實我一啲都唔鍾意飲,窮人的悲哀莫過於此 如果嗌埋酒水就真係唔止50歐

豬扒裏面夾住芝士同埋火腿,火腿唔係金妹牌嗰種,食得出係真材實料,啲芝士都好夾

啲豬肉咁樣整法竟然都完全唔會韌,有豬肉味又好咬口,實在唔容易佢連嗰舊檸檬都有特別砌好咗,令你可以好方便咁樣整檸檬汁出嚟,而唔會整污糟自己隻手,喺小事上就可以見到好有心機

雖然係普通嘅露天位,冇咩特別裝飾,但枱與枱之間隔得好開,有空間感,去配埋啲溫暖嘅燈光,坐得都幾舒服
樓主係獨遊定同fd一齊去
一半一半
獨遊會唔會好悶
睇性格,我個人係ok嘅,我係嗰啲酒店隔離21日都冇乜問題嗰啲人

可能到時人生路不熟,自己一個應付生活上各種需要會比較麻煩,酒店或者食物冇人同你share會貴少少,但我個人覺得都係承受到嘅,都鍾意獨遊,有機會就去馬la
呢餐成50歐, 係咪遊客區先咁貴
留名g持
同你一樣幾年前9月又係西班牙exchange
見到你啲遊記好掛住
爛尾
多謝支持去咗邊個城市?
近排多present 好快追返
LM 等樓主出post
唔好爛尾
多謝你
痛定思痛,近日將會出新post繼續寫落去
仲有冇人喺西班牙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞