(不定期live) 西班牙讀書與歐遊之旅(2)

393 回覆
34 Like 4 Dislike
最多咪唔返唔趁而家出走分分鐘23年仲未可以去旅行
咁都係,你sem2去,之後都只係暑假,返唔到嚟都唔緊要,唔似我咁樣仲要開sem
咁你而家點應該最多隔廿一日啫
巴打你行程有冇影響到呀

有得揀嘅話最好就全部嘅平均啦,我喺幾麻煩嘅
我無呀,我呢排去左馬德里,希臘,葡萄牙 ,之後等去埋伊斯坦堡就走
新po Lm
出街食牛真係好冒險
基本上酒店係唔會退錢,最多肯幫你改時間,依家隔離酒店都幾full,未必有位畀你

所以如果你要改機票,就一定要就返隔離酒店有位嘅時間,是第二個方案就係直接放棄原來隔離酒店,直接book多一個新嘅,但錢就唔會退
可惜我就係鍾意食牛

食牛嘅話,最少機會中伏就一定係日本
疫情過咗之後再嚟過!
價錢中伏
咁撚恐怖
喺..... 21隔離酒店講緊至少萬幾蚊hkd...
仲未計你改機票筆錢,同埋book新一個pcr test嘅錢

我見暫時疫情嘅趨勢只會更嚴重,港府嘅入境政策都越嚟越癲,建議你真心諗清楚,我已經煩到痴咗線,自己一個人孤零零喺海外擔心緊

如果你係year 3,不如考慮延遲下年先去啦

祝你好運唔好咁緊張 放鬆啲 係自己嘅走唔甩 個天玩你阻都阻唔到
為咗exchange去到咁盡
因為自己好頹摺 從來都冇熱衷玩咩活動上莊 係得exchange叫做可以成為大學/人生入面嘅重要野
繼續馬賽行程

食完中伏牛扒,以為咁就食完曬所有嘢,開始心痛頭先嘅馬賽魚湯竟然得咁少,以為又第n次中伏 (魚湯價值36euro)

原來,頭先嘅魚湯只係頭盤主菜而家先上,有個staff 當住我面,撈起曬用嚟煲我碗湯嘅魚,然後逐條幫我去骨,再好靚仔咁一條一條放好係個碟,最後再倒剩返嘅湯落去

成品

成個體驗好好,我飲魚湯最討厭就係飲到骨,今次完全冇。今次更多嘅份量,令我可以大啖大啖飲,海鮮味極濃郁,飲完幾啖有可以大啖咬魚肉(去骨後變咗魚柳咁)係我歐洲飲過最正嘅魚湯!(雖然都係最貴)

最尾揀咗波蘿作甜品,波蘿嘅清甜正好解咗魚湯嘅漏,佢勝在扮盤夠靚,而且仲keep住個波蘿皮,證明佢真係新鮮切出嚟,幾正

總括嚟講雖然牛扒中大伏,但其他菜都唔錯,呢餐最後都叫食得開心

餐廳周圍環境

有幾幅好得意嘅畫,應該係拳王阿里隻揪大力水手,講起,我細個最憎食菜,老母就比大力水手我睇,呃9我食菠菜

意義不明,但超人個樣不滿之餘好似有啲gay gay地

埋單,55 euro 兩位
係邊個city返唔到黎?
多哈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞