Kindle 交流區[2]

405 回覆
15 Like 0 Dislike
我部 moo ink 到咗香港啦
但係我要過幾個星期至返香港

我用緊,覺得麻麻地
部機反應幾慢

我用緊,覺得麻麻地
部機反應幾慢

有無試過拆 DRM?
有個問題想問
我部kindle買咗好幾年啦 係k5嚟
係老竇買俾我嘅禮物
但係我又三分鐘熱度好少用 一直擺喺櫃桶
近排攞返出嚟見到啲色冇晒 字勁淡 成個screen變灰咗咁
上amazon問 佢地叫我買部新嘅
咁再上淘寶睇 的確又好多維修同買mon嘅舖頭
我搏唔搏好?
有個問題想問
係老竇買俾我嘅禮物
我搏唔搏好?

買過部新既,如果功能同K5差不多既
全新都係 558 人仔(香港幾錢我唔熟)
仲有 touch screen 添
字體又有得選擇
K5 印象中得一款英文字

我覺得你無謂修理佢啦,買過隻啦
可以順便 upgrade
買隻有燈既 paperwhite

墨變淡可以試下放入 freezer 雪吓佢
聽聞話得但我未試過咁做
冰格雪 kindle 可以暫時變黑
https://m.youtube.com/watch?v=RLJVADtNiNQ
有個問題想問
係老竇買俾我嘅禮物
我搏唔搏好?

字體又有得選擇

聽聞話得但我未試過咁做

k5又真係舊同難用
今日再問下 發現寄野上大陸都係難 放棄好了
研究緊點trade in俾amazon

擺入雪櫃我試咗 不過兩分鐘後又淡返
有個問題想問
係老竇買俾我嘅禮物
我搏唔搏好?

字體又有得選擇

聽聞話得但我未試過咁做

k5又真係舊同難用
今日再問下 發現寄野上大陸都係難 放棄好了
研究緊點trade in俾amazon

擺入雪櫃我試咗 不過兩分鐘後又淡返

兩分鐘咁少
想問下係大陸嘅Amazon 想買本書,應該點先買到?因為我想轉繁體先放落部kindle 到
就咁download 落電腦就已經係mobi?
想問下係大陸嘅Amazon 想買本書,應該點先買到?因為我想轉繁體先放落部kindle 到
就咁download 落電腦就已經係mobi?

去 我的設備乜乜乜
下載完,拆 DRM
用 calibre 加 apprentice elf 上面搵到既 plugin

然後再轉繁
轉繁呢樣我唔識,睇返第一個 post
以前巴打寫落,唔知有無講點做
老老實實轉繁一定大把白字
有工具可以去解決
但係又多一重功夫
我係你,我就睇簡體算了
真係好多嘢搞,但真係唔想睇簡體,等我再試試先,唔該巴打
真係好多嘢搞,但真係唔想睇簡體,等我再試試先,唔該巴打

其實我覺得係網上搵到TXT簡體字版, 再用簡轉繁呢D程式轉字體, 再用天火轉成直排MOBI, 過程其實好簡單

我用緊,覺得麻麻地
部機反應幾慢

有無樣睇?
2013 年 zuckerberg 搞咗個 book club
其中一本書係 the new Jim Crow
講到美國司法制度因為 war on drugs 搞到非常恐怖

窮人無律師代表無 legal aid
政府代表求其亂告多條控罪
等你怕要坐成世就求其認咁 D 坐少 D
警察可以老屈你然後充公財產。然後可以就算你證實咗你無犯法,但你 D 財產要另外再證實一次佢地無犯法先可以拎返

例如如果唔知到自己親人有吸毒販毒,但你用車送佢出入,咁你好難證實你唔知佢有吸毒販毒,咁警察就可以充公你架車。你可能都要坐監。美國好恐怖 😱😱😱

坐完監出黎無投票權,無得住公屋,無 food stamp 然後搵工一定要寫自己曾經係 felon 結果好難搵工 ,基本上走投無路逼住再去犯法
Hktvmall kindle 8
屌得過?

買咗開心使用中 雖然真係好低清 但係速度儲存量內存全部都同最貴嗰個一樣 就係低清同冇背光
屌得過?

買咗開心使用中 雖然真係好低清 但係速度儲存量內存全部都同最貴嗰個一樣 就係低清同冇背光

599, 之前日版32 GB PW都只係6xx
屌得過?

hktv 賣到6xx咁平?
屌得過?

hktv 賣到6xx咁平?

32gb pw 喎
想問下邊度有得買 kindle paperwhite 3g版?
多謝大龍蝦巴打

追曬post 1, 全靠你我終於可以喺kobo 買漫畫down 落kindle 睇
多謝大龍蝦巴打

追曬post 1, 全靠你我終於可以喺kobo 買漫畫down 落kindle 睇

可唔可以係book walker買down 落kindle睇?
想問下邊度有得買 kindle paperwhite 3g版?

美國亞馬遜
多謝大龍蝦巴打

可唔可以係book walker買down 落kindle睇?

我抄原作者 羊肉佬 架咋
你多謝佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞