係香港D HR 先會話人Jumpy

265 回覆
1508 Like 26 Dislike
唔想人針皮,就比多啲錢囉
我公司人事部除咗大個2個基本年年唔同人
係….所以有機會應該去大公司碌下先
做大公司學唔學到野睇team睇自己
請問邊個外國?
樓主講個個
我三年六份工
升幅由10幾k到而家40幾k
有時啲head hunt agent打嚟問點解咁jumpy,一句劈埋去講:我唔jumpy你點揾到我?
正確態度
屌撚柒啲agent 垃圾狗嚟
1. 傻閪先會先入為主去踩低人,唔試過又點知呢行啱唔啱呢?
2.廢嘅傻閪HR先用jumpy 嘅個字,jumpy 係形容人好活潑好動,緊張呢啲用法。形容經常轉行嘅用法講出嚟真係笑死人。
lm
HR除咗出糧果part啲人有用之外其他全部都係垃圾,請人幫你係登個廣告,收到cv filter都唔做就比你自己睇. 有大project果陣就死出做PM,博上位以為好簡單,到埋尾先知瀨嘢發爛渣同你講要你make it done,人哋公司得點解我哋唔得,人哋得嘅原因因為冇你咁on9。呢啲HR應該全部死哂佢好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞