《聲林之王3》討論區

992 回覆
22 Like 17 Dislike
制作組係咪痴線
foul淨3條女
男個埋又留哂ace 李杰明 南俊鵬 同理差唔多類型嘅
成個節目就嚟變台灣有嘻哈
感謝
南畯鵬+同理其實ok
南畯鵬既完美落地真係唱得幾好,佢都叫做rap + 唱都唔差,所以都同意阿爾石油如果foul四個人都無可否認係唯有foul莊醫師
睇預告南畯鵬下次ft艾薇,唔夠出既話分分鐘會比艾薇食住
李杰明暫時未睇到rap以外既實力,同埋rap個tone比較單一,有陶山可能真係唔同d
ace就算了
無知一問 點解莊佳霖叫莊醫師嘅
2戰6號病房
4號病房
完全唔明李杰明點解可以留得低
佢對成組好似冇乜幫助咁
出場嘅歌全部都好低分
可能真係有公司已經贏一半
btw真心好鐘意黃祝同940
當然唔少得11
比番940我呀
比個鄺澤東度橋做c已經可以收皮
頭尾2首歌都唔明做乜
莊醫師d舞台次次都好睇又唱得
竟然要係到扮馬嬲做和音真心on9
無記錯佢本身都係醫生實習生 2戰件袍都係都係私伙嘢
你唔應該質疑俾高咗《刀馬旦》,因為建國路都有28分,你只能夠質疑俾低咗《拒絕再玩》
btw我都想知最後兩輪個別導師俾嘅分係乜,唔公開難免令人覺得有造馬之嫌
乜撚嘢係吸睛?
阿爾石油隊綜合黎講真係最弱
勁多rapper 風格又拉唔埋
澤東同醫師有啲可惜
其實大家覺得刀劍如夢有無真係咁差?
當然唔及刀馬旦但無差到一文不值呀嘛?
一開頭個幾句食唔到個台個觀感已經麻麻
編排好亂唔係好知做緊乜
刀馬旦唱完個對比就好明顯
可唔可以請返林宥嘉
佢值得離開就真….
見到youtube comment一致歡迎佢走
agger ,佢除左d拍子真係好準之外都無咩長處, 把死人聲真係好虛
比賽黎講有d弱 , 最最重要係首歌真係好老肚
咩呀
聲林屆屆賽制同版權問題都畀人屌㗎啦
中長髮佢應該係覺得得11自己作仲要係舊作
唔似其他組即刻集體創作而扣分…掛
刀馬旦>拒絕再玩>刀劍如夢

每季聲林之王最吸引就係團體合作呢一個回合,上集有啲自創曲、啦啦隊舞嗰幾首都瘋狂LOOP。
今季其實某幾首歌都OK,但個人覺得刀劍如夢、拒絕再玩都真係聽加睇到幾尷尬,本身係哥哥FANS都真係睇到有少少頂唔順。
但問題明顯造比邱軍九九個組贏,一個都唔想FOUL佢地。幾個位,刀馬旦的確係個輪三首入面最好,但唔會去到咁高分,至少唔會係一首翻聽嘅歌。其次11個組因為版權問題搞到臨時臨急練一首無乜準備嘅歌又唔解釋多啲原因,咁樣輸真係好唔抵。而且上面好多人都有講,LALA做評判首首都話鐘意,但中長髮男佢比咁低分又係睇到好嬲。
提外話,FOUL嘅人當中都覺得係預計之中,係李杰明明顯成個回合都無出力,暫時表面睇令人覺得應該留940或者芸芸都好過留佢,或者佢心底裡好明白個遊戲玩法,自己有料又自知唔會被人FOUL,好似睇定嚟食咁。阿蘭嗰組明顯阿蘭有大把招,但佢個人好似真係太過信隊友,畀晒澤東揸FIT,但澤東呢種人太過活喺自己世界,其實要靠阿蘭去幫手引導好過自己出晒IDEA。

希望佢快啲出無所謂既完整版
除咗差不多先生之外都冇咩特别既演出
又唔似南俊鵬 阿蘭個啲又rap得又唱得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞