《聲林之王3》討論區

992 回覆
22 Like 17 Dislike
反而覺得11今次嘅咬字同以前比差少少,
有種一粒粒唔夠順同埋刻意嘅感覺,
不過都已經好好㗎喇

同意依首歌輸蝕少少,
可能我拉高咗期望,
不過最緊要都係評審buy
見到佢終於可以贏番次就好開心
你聽埋佢之前好聲音參賽啲歌
好撚屈機
最鍾意情歌同餘波蕩漾
Ching識貨 真係首首都好聽
大包無留意 睇留言先知
尋找個首未幾好, 把聲岩配結他多d
至少99同艾應該係輸左(預告唔係位上)11未必會輸
其實學哈林咁講,佢揀既歌都唔係適合用黎比賽,佢似乎係真係表演到佢想講既野>真係想贏比賽
但今集個個都贏咁所以下集輸應該=直接淘汰?
今集成五個過關 下集得返兩個位
阿蘭&同理 無可能會foul佢地啦
所以我都覺得下集一輸就foul得 唔會有得救
九九 ACE 艾瑞瑞 張凱喆 黃祝賢儒 應該都收皮
有人喺youtube留言話自從11自爆bass冇插線就唔再相信係真唱,
之後11覆番條友 今次有埋手扣所以佢真係俾人拉咗
覺得張凱喆&黃祝未必foul 睇對手係邊個
如果節目角度嚟講應該呢集有過嘅人會被foul
如果下集多過兩個人過關
我諗11同李杰明都危險
我個人私心黃祝賢儒 想佢行到最後
又靚仔又高大又唱得又搞笑 好屈機
李杰明就唔知點解仲留到係度
團體賽就應該foul佢 940同芸芸好佢太多
單比唱功,11應該一早出局。
佢用綜合實力同其他人拼到呢個階段已經超勁。
畢竟比賽都係聽聲,其他位唔係唔重要,但係就輸蝕好多
佢solo個幾首多係玩arrangement;melody好唔同。但識唔識欣賞見仁見智…

利申:我都唔識但唔一定琅琅上口先係好歌既
杰明經紀公司勁,不過如果咁睇應該99杰明得一個留lol
但係其實杰明創作幾正,團隊賽無得發揮遮。

利申:喪loop I’m Alive
i'm alive 陳忻玥加左好多分
李杰明啲rap太一成不變 初初聽幾好 之後下下都係咁好悶
今集加左唱嘅環節 但好明顯唱功唔夠 扣分多過加分
99 應該凶多吉少啦 徐暐翔太屈機啦 我覺得柏霖同佢鬥都要輸
弱智仔隔離成隊band係度洗鬼自己彈
呢個真⋯陳忻玥幫唱功力厲害過艾薇算啦杰明歌唱真心麻麻。有d懷疑因為佢似周興哲先有得留 :0) 雖然我覺得佢係hidden既創作組⋯⋯⋯

不過阿蘭同理11屈機

唯一可惜係foul曬素人,全部唔夠出過碟果d來。
言不由衷loop左無限次⋯
新一集直播中
幾欣賞韋禮安
講評講得好好 好客觀好公道
阿蘭
內定之王
99被屌打 不過佢都幾多fans
11唔知仲留唔留到
韋禮安勁可愛 自己講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞