《聲林之王3》討論區

992 回覆
22 Like 17 Dislike
希望冠軍係柏霖
本身今集收尾已經好唔開心,
仲要韋禮安冇得唱歌宣傳吓,
難得搵到佢上嚟唔唱好嘥
係 仲以為會唱 如果可以
見佢喺花絮宣傳英文新碟以為會唱英文歌
7強 應該都係佢同呀蘭爭架啦
柏霖冠軍嘅機會都幾大,
佢本身已經係sony嘅人.
好彩佢真係有實力,
如果大家都正常發揮嘅話冇咩人會鬧造馬
唔係好明咩玩法,九九foul咗真係幾癲,雖然今輪要佢輸畀嗰個踢館我都理解到。但重點係踢館嗰堆人實力參差到爆,大部分都係好麻麻,搞到啲人太易拎兩票
屌你 lala偏心阿蘭偏心到好撚出面 團體賽佢次次都俾阿蘭嗰組最高分
踢館啲人實力好參差
琴日個客語金曲獎勁到
雖然我覺得阿蘭係OK但咁樣比佢贏好尷尬
真心王彙筑張凱喆Ace憑咩入七強
同淨低4個實力差勁遠完全陪跑
換返99黃祝11好過
而家諗返應該係唔想有咩意外
決賽冠軍本身就係 阿蘭同理柏霖邱軍之爭
專登揀另外三個廢柴就係唔想有咩變數
揀九九黃祝11 驚佢地出大招控制唔到賽果
結果佢地三個慘成棄卒
好可惜
好想睇返回復狀態嘅九九 好似唱良心嗰集咁
又好想睇11最後開大技 出咩殺手梘
最後就係黃祝 我個人好鍾意黃祝 覺得佢潛力好高 咁後生就好好唱功 想睇佢表現更多
有冇link
好想睇如果11入到決賽會表演啲咩
第一集佢出場時嘅自我介紹同練習片段之間有兩秒海選畫面
Ig live 好似講過想唱fake a smile
彙筑個唱腔真係唔識欣賞
次次都聽得好辛苦
張凱喆都入到真係搲撚哂頭
屌你把聲震到控制唔到都叫識唱歌

ace剩係依一兩集好翻啲就入到7強又係on9

其實點睇都11 99更值得入
11咁有創作力同獨特性唔係咁易搵到
99就本身唱得 同埋女聲已經唔多 入多個唱功好嘅點都好過上面講個兩個喇大佬

黃祝一樣好可惜 賣聲嘅有邱軍同柏霖係到

btw,唔是好明同理拎mvp 雖然改編係真心勁 但老實講唱功一般 同埋個key range唔算高 假音都係得一兩下 無咩爆點
為左節目好睇 唔係揀11 揀ACE 吹撚漲
其實十一都頂左好耐, 始終佢都唔係比賽型既歌手
但點解會揀ACE
唔係好覺ace可以有幾好睇

LaLa話ace有進步,
都到咗決賽仲講依啲
退一步嚟講其實佢都有讚拾壹唱功有進步,
綜合而言揀拾壹係合理啲㗎喎
依屆選手平均實力咁好 最好選出嚟個決賽名單可以咁唔吸引都算難得
決賽全力支持柏霖
睇番啲開心嘢先,
笑到仆街 依個系列好睇過官方啲花絮
https://youtu.be/lSndu5uqIb0
完全一樣睇法 睇到呢三件晉級真係嬲撚咗
王彙筑還好吧
浪漫體質幾好聽吖
順便問埋另外兩組有冇post過reu片?
今屆啲人好多都好好笑
https://youtu.be/UqNPLD5VAck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞