《聲林之王3》討論區

992 回覆
22 Like 17 Dislike
想扮反CUP咁解但係真心造得太明顯
雖然我知呢個係一個真人show rather than真係一個比賽節目,有哂劇本唔出奇
設身處地思考,如果我作為一個音樂人就一定比唔比一啲揞住自己良心嘅分數

我覺得今年商業味對比上兩屆多好多!淨係上回合金曲合作,全部人上嚟宣傳,冇乜心機搞花臣
然後今次邀請唱唔同語言嘅歌手,其實係好事。點知兩隊都淨係派一個出嚟合唱,搞情懷枉我仲期待點樣融入落團體賽入面搞啲新穎嘢,浪費!
btw其實我成日覺得邱軍黎黎去去唱歌都係果個Feel,有d悶,但佢一show 果種唱得好遼闊咁既技巧d評判就好buy
Lala 做評判真係得啖笑
點會foul 940同莊醫師
佢上季嚟評團隊個陣就覺得佢講嘢好廢
應該搵艾怡良先啱
艾怡良嗰集好正
好鍾意940 loop 緊首無所謂 好特別嘅曲風
個人仲幾好j
台灣節目製作真係高質好多
係成日老師前老師後聽到我少尷
我都幾失望
不過個人覺得 唔同歌手唔同歌路
本身唔同genre 嘅歌 甚至同一個genre 嘅歌都冇得比賽
主觀嘅音樂冇得客觀咁分高下
參加歌唱比賽其實唔係想贏
係比talented 嘅人一個被看見嘅機會
好似11 咁做音樂作曲做咁耐 終於比人知道
有料嘅 個節目完咗都會繼續受人關注
所以屌鳩完製作單位都唔好嬲太耐 盞自己谷鳩氣
然後繼續follow 啲自己鍾意嘅音樂人
我都係睇多幾次11落敗感言先冇咁嬲
李杰明值得更紅
都唔知lala喺度做乜鳩
身為導師完全無作出過建議同評價
淨係話咩聲音獨特好聽有能量,廢撚過youtube d comments
有幾下哈利聽到直情呆撚話咁就comment完叫佢講多幾句

合唱歌仲要比阿蘭同同理carry乜都無導過
我本身覺得佢啲歌好好好聽但佢做導師真係好撚唔掂
下集阿蘭又屈機
有冇link 想睇但我睇唔明ptt 個版面
比返蕭敬騰 yoga同小宇我啦
Lala d評語同比分都好似呃飯食咁
又話團體賽 但又可以得一個人同老師唱屈分
歌唱比賽 竟然衰版權
今季都唔知做乜鳩
明明今季整體水準都好高但比節目組同導師玩殘
第一季葉柔茉曦首濃裝搖滾都係版權out咗好多首歌先簡到佢
btw我發現依家得返勁小女參賽者...
((茉曦好靚好正好索
我好鍾意刀馬旦喎
的確喺編排甚至舞蹈上都有心機過成功的商品
佢哋俾分真係只要表現相差啲啲,分差就會超大,唔係一round半round,係個個回合都係咁,咁無嘢講啦,你吹佢唔脹
問題係版權問題嗰度無解釋,又唔俾成功的商品多少少時間準備,幕後人員嘅問題
真心覺得940同LARK可以留耐啲,foul晒啲女留返啲仔都唔知咩事
仲有我覺得同理嘅rap聽一兩次係有新鮮感嘅,但聽多幾次真係悶,曲風嚟嚟去去都係咁
仲有阿爾石油分配真係有啲問題,明明莊醫生舞台表演咁吸睛,都唔俾佢C,到最後莊醫生好似全場隱咗形咁
蕭敬騰回家了
嘩,竟然淘汰莊佳霖
有無搞錯
有蕭敬騰我會直接罷睇
真,蕭敬騰算吧啦
芸芸都值得行遠啲

刀馬旦唔係差 但係有冇好到拎27分就值得商榷

不過真人騷嘅嘢大家心照
https://moptt.tw/p/TW_Entertain.M.1643431431.A.86F

https://moptt.tw/p/TW_Entertain.M.1643359544.A.F65

ptt其實上手左就好易用
最鍾意佢一版睇到好多comment
珊妮同哈林比分比較一致,哈林一致地輕手,珊妮一致地cls
拉拉我真係理解唔到
有時勁重手但酒矸倘賣無淨係差建國路1分,因為搞到佢喊就得?中長髮男讚一大輪跟住5分?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞