【不孝子女】送8子女赴美升學全讀完博士 92歲退休教授爸被棄老人院鬱鬱而終

305 回覆
407 Like 20 Dislike
我都覺得係.....
唔好話美國。有冇咁易生唔生到8個仔女,嚮本地都讀到phd?

依家你要美國....你估真係平?
佢真係供到8個讀phd呀.......家底有返咁上下。點都留返筆錢過自己過世掛....,文章重要話佢本身教授來
雖然人性本惡
但老竇供書教學 比埋錢做生意 明顯係擇善棄惡
啲仔女咁對佢分明係擇惡棄善
點解篇野咁熟口面
咁估又大膽左少少....
不過我覺得單野都係假假地.....
有錢洗乜去老人院
成個故事都唔合理
作者又唔跟支那劇本
話d仔女去美國冇工做要掃街啦
係你有孝心,先識咁諗

其實磅水都係同樣道理。

環境無咁好個d, 自己又有小朋友,在所難免會縮。雖然良心有d過唔去,但諗住a搵咁多,又無結婚,覺得a會搞哂。

a覺得唔公平,老豆係大家有份。做乜要我一個咩哂。

都係類似

其實講錢,先更加互推
咪鳩up 你睇呢到一大堆蝕本貨防條燃 唔拎錢都偷笑
好嘅就老豆老母教 衰嘅就係仆街仔女人格有問題
上一代邊撚到有得輸

香港果班快撚啲去投票添呀
香港靠晒你哋班上一代
呢個case,個老豆應該大把錢先岩嫁?
根據以前我阿公的經驗。
有時d老人家會有筆錢,儲埋,入左老人院就每個月嚮果度扣錢。但正常來講,屋企人都會定期比錢。
連登仔可能係咁諗
但8個讀到博士生都係咁
會唔會真係有其他問題係我地唔知道呢
RIP
"If you run into an asshole in the morning, you ran into an asshole. If you run into assholes all day, you're the asshole."
仔女八個都自私 或者老竇份人好撚閪
你覺得邊個機率高啲 八串一易中定win/place易中啊
仗義每多屠狗輩
負心都是讀書人
命嘅問題
發現連登仔好扭曲 始終都係父母
太多仔女啦
今日公司得8個人返工, 唔止糧, 連退休金都出埋比d員工,你估下有無一個人仲認真做野?

人類本性不嬲係愛幼棄老,所以我唔撚會生下一代,供多層樓收租有用過養條廢柴
有乜問題? 人老左 ban 埋1 2 邊死左去

好多動物都係咁
理論上係。

但就算唔係,都冇理由8個都唔比錢。我覺得有d假
兒登成日要求父母有錢
結果…….
大家唔問下呢8個都係同一個老母生? 有幾多人會生8個….. 保守都2個老婆……8個人去美國讀書,老豆都好有錢? 呢單野有幾多真都冇人知…..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞