【不孝子女】送8子女赴美升學全讀完博士 92歲退休教授爸被棄老人院鬱鬱而終

305 回覆
407 Like 20 Dislike
咁一個攞特大份 一定會有不公感覺既
創業果個仆街 老豆天真 其他攬炒
根本每個人睇到既表面都唔同
但要話人地果個錯
其實我地講緊唔同野

但用返你個例子 最付出又唔係最被愛果個 仲要8個人 你多少唔想再蝕落去 尤其係你有老公/婆同仔女果陣

你唔係無能力或唔想 但你唔想益你兄弟

同梅艷芳搞咁多就係唔想益梅啟明一樣道理
有錢有親情,連錢都解決唔到就肯肯定係權鬥,班仔女係仆街就緊架喇,夏蟲不可語冰啊兒登仔
成個post 既人都覺得自己好客觀果下
死左仲睇乜?
最鍾意人講「點都係乜乜乜」感情用事既人遲早累死自己
老實講,要照顧老人家,是要好有心力去做,送去老人院,都無辦法,呢樣就理解。至於病死咗,都唔返來做殯儀儀式,放位呢樣野,做一次姐,就理解唔到。
大家人生經歷 角度唔同 睇既野唔同 諗既野自然唔同
屋企尚算正常既人 同 問題家庭成長既人 一定好唔同
連登仔明顯個個成長都唔多正常
呢個回覆真係好笑
自己唔識用腦分析 人地講咩都照單全收 你就真係有天份做紅官喇
咁班手足為左香港坐監對你黎講都係百害而無一利

你不配為人
其實討論價值觀,係唔係事實係次要
可能係基因問題
但又肯比錢仔女咁好
點會無利
如果最後香港人贏既 對大家都有利
對你就有利就係
自己出去坐監你又咪係覺得無so又累死自己

人黎?
台灣新聞不嬲都多大文豪
連登仔最鐘意自己FF 之後炒車
外國人教育係咁,仔女大左就要搬走,唔洗養番自己老豆老母,送得出去就預左,係中國教育先係咁要教要孝順 起香港都係養貓狗好
好在係台灣炸

如果係香港 肯定鞭屍個老豆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞