【不孝子女】送8子女赴美升學全讀完博士 92歲退休教授爸被棄老人院鬱鬱而終

305 回覆
407 Like 20 Dislike
經濟日報
Content mill
一個就話有機會有仆街仔姐

但係同時8個仔女都係咁

有冇咁多巧合?
我估八個都係仆街仔
人性本惡
唔一定,如果你有兄弟姐妹,你就會明。

a見b, 唔郁,就唔想郁。c覺得爸爸當年錫左a,又唔想郁。

有時多兄弟姐妹,仲煩膠
8個都係就擺明係老豆dna問題
八個都係咁真係有啲困難
講真,8個都係咁,我覺得係有d原因.....果8個人重要唔係咩盲毛來。

但如果佢地真係有keep in touch的話,起碼都要比返錢.....。賤d講句,大佬,92歲,駛得你幾多年錢....?
難d囉,咁呢個世界都總有人係黑仔ge。

倒返轉講,8個仔女,8個都考順都難啦
佢教8個仔女可以教到冇個關心老豆
除左教育好失敗或者家庭問題外都冇咩好講
咁兩者就好明顯係家長自己有問題啦
人嘅童年 比少少關愛就已經好犯賤,一個個斯德哥爾摩咁無條件愛父母
個教授筆遺產應該都唔少,但一個仔女都唔肯返嚟送終,都好大機會好憎自己老豆先會咁
冰封三尺非一日之寒
成長過程入面無建立過感情 唔好老左怪仔女不孝
依單好大機會係假新聞, 因為有8個仔女, 竟然8個都去晒美國, 然後8個都讀完phd, 8個都唔孝順?
到底老豆以前做錯d咩
呢樣我都明,因為我老母果邊都係咁。
但係唔會話過份到連錢都唔比
即係你話真人去探果d,講真,真係大家都忙。但比錢呢d基本野一定會做,所以我覺得樓主個case,最過份的地方係錢都唔撚比

但又講返轉頭,如果好似傳統中國人咁,又乜撚野唔捨得,同生共死果d,果幾個仔女又未必出到國生活姐。我自己想法係,為人父母,梗想自己仔女生活好。講真,我有仔女,我都希望佢有咁遠走咁遠,唔好再返來,尤其是香港呢個地獄。
但係鎊水係基本責任。兩件事來。
Extreme啲咁講,如果佢哋當年做過獸父,或者包二奶老婆跳樓,咁真係可能無人會理
作2-3個仔女又太普通無noise
作8個又太大無人信
好難做呀
老竇供書教學 比埋錢做生意 明顯係擇善棄惡
啲仔女咁對佢係擇惡棄善
話唔定係嗰啲所謂虎媽虎爸
連登仔講到班仔女同個老豆血海深仇咁
無老豆啲錢供你又讀書又做生意 會得黎咁好生活?
唔照顧都算 喪都唔返去奔真係講唔過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞