[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (44)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
rb出啦
即係佢將兩樣唔太相關嘅野拉埋一齊 目的為左拉票?
好快完但好正
諗起佢帶頭批鬥林二汶但會捧撚緊mirror
Btw edan呢d質素都支持 唔怪得ekids咁高質
Tommy都撐Edan
希望Edan會好好練歌
如果唔係,就只好希望最男唔駛唱歌
談到好友林二汶早前因亮相無綫節目台慶,而辣慶不少網民,指她食兩家茶禮,而事後林二汶便急急開腔解澄清自己兩邊走的原因,唯部份網民仍然不收貨。Alfred就上述此此事為好友護航:「其實我好相信佢本人,喺個大環境底下,其實我哋作為藝人係好卑微,可以宣揚自己覺得啱嘅嘢。所以對佢嘅揣測我係冇在意,因為我從一而終都係好相信佢嘅為人,咁所以我希望唔好影響佢太多。」

對於外界有指林二汶因此而受到影響,連「叱咜樂壇我最喜愛的女歌手」五強都不入,疑似被踢出局。Alfred表示:「好坦白講,呢啲係大家嘅選擇嚟。無論男女及組合歌手人選,都有大家投票選出嚟嘅感覺。而今年有冇之後會有呢?真係好難定奪。講真諗返前一兩年,都冇乜人去討論我哋樂壇嘅事。不過,無論好嘅聲音同唔好嘅聲音,我哋都要學識梳理學會接受,又或者過濾搵返一啲啱自己嘅營養,而家我仲學緊。(無綫搵你上節目去唔去?)其實我一直都持開放態度,如果佢邀請,我係冇問題。」
點解gigi cheung俾人摸壽包嗰幕可以咁淫賤
除咗今年啲歌麻麻地
同埋年頭903小小走音單野
都唔知佢衰乜了

btw對得起自己啲水準好返啲 唔錯
你一上又俾人反架啦
嚟緊四大公司應該有一堆歌手會上勁歌頒獎禮?
會唔會成堆比人blacklist
人就應該唔會好多 淨係睇cc榜同勁歌榜都好大分別 星夢佔一半另一半先俾4大
有上勁歌嗰啲都大機會有份去
新歌好聽
fb啲白卡乜鬼都鬧
又屈藍又話人老
又話佢好講個女
《一表人才》擺明係情歌,失戀失到爆嗰隻
佢係咪無睇曬成份詞?
吹奏前都做一做功課先啦
當Supper首《終於不回來》話係講移民潮都覺得有少少夾硬嗰陣,
quote 兩句歌詞,就話首歌係為香港人打氣,

咁難為其他歌手搵詞人冒險寫啲擺明居馬好多嘅詞,然後又要衡量應該要坦蕩蕩地話首歌關香港事,定唔太講到明,等樂迷們意會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞